© Visit Halderberge
Categorie:Noord-Brabant

Onthaasten in Halderberge

Zoek je een fijne uitvalsbasis voor een langer verblijf met genoeg te beleven dichtbij en op reisafstand? Denk dan eens aan de regio Halderberge in Noord-Brabant. De gemeente Halderberge bestaat uit enkele dorpen in een landelijk gebied en ligt vlakbij de gezellige winkelstad Breda.

Halderberge heeft bijzondere plekken voor een uitstapje. Wat te denken van een vliegend museum, het grootste waterpretpark van de Benelux of een basiliek die gekopieerd is naar de beroemde Sint Pieter in Rome?

7 tips voor een verblijf in Halderberge

1.  Glamping

Overnacht in een lodge of safaritent en ervaar de luxe vorm van kamperen. Met glamping hebt u de natuur dichtbij en bent u van alle gemakken voorzien. Boekt u liever een verblijf in een comfortabel vakantiepark of in een eigenzinnige bed & breakfast? In Halderberge en omgeving zijn vele overnachtingsmogelijkheden, van geheel verzorgd in een hotel tot kamperen op een natuurcamping.

2. Natuurgebieden

Halderberge ligt in een gebied van polders, bossen en rivieren. Er valt dan ook genoeg te wandelen of fietsen in de omgeving. Ook zijn er Nationale parken in de buurt zoals de Kalmthoutse heide of de waterrijke Biesbosch. Combineer uw fietstochtje met een culturele bezienswaardigheid. (Tip: Bekijk de fiets- en wandelroutes).

3. De Basiliek in Oudenbosch

Neem de online tour:

De Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara mag u zeker niet missen. Deze kerk werd gebouwd in de 19de eeuw naar voorbeeld van de beroemde St. Pietersbasiliek in Rome! De gedetailleerde voorzijde is naar voorbeeld van de Sint Jan van Lateranen en heeft prachtig beeldhouwwerk en hoge bogen. Bij binnenkomst zult u onder de indruk zijn van de hoge plafonds, marmeren zuilen en de imposante koepel. Naast een rondleiding en audiotour in de Basiliek is het mogelijk de trap te beklimmen om de koepel te bezichtigen.

4. Musea en activiteiten

Halderberge is trots op haar erfgoed en deelt dit graag met bezoekers. Zo kunt u naar het Arboretum, de Sterrenwacht, het Mastboomhuis of het Zouavenmuseum. Vanaf Breda International Airport starten rondvluchten en ballonvaarten. Het terrein wordt ook gebruikt voor festivals en evenementen en hier vindt u het Vliegend Museum Seppe. Bijna de gehele collectie historische vliegtuigen is nog luchtwaardig.

5. Hotel & Klooster Bovendonk

Rondom Bovendonk hebben meerdere oorlogen gewoed. Het landgoed is regelmatig van eigenaar gewisseld, waaronder zelfs Napoleon en Willem van Oranje. Het indrukwekkende complex is in de 19e eeuw ontworpen door een van de bekendste Nederlandse bouwmeesters. Er worden ook nu nog priesters opgeleid. U kunt het gebouw bezoeken of in de Brasserie een hapje eten of drinken. Voor een geheel verzorgd verblijf kunt u uw intrek nemen in het hotel.

6. Waterspeelpark Splesj

Nergens vindt u zoveel pijlsnelle en metershoge glijbanen in de openlucht bij elkaar. Naast plezier in het water zijn er in het park ook trampolines, minigolf en binnenspeeltuin. Splesj is een onderdeel van Molecaten Park Bosbad Hoeven, waar u ook chalets kunt huren of kamperen.

7. Gunstige ligging: wat zijn de afstanden

In de regio Halderberge kunt u genieten van de rust en de natuur en toch zit u niet veraf van toeristische highlights. Ervaar de Bourgondische sfeer in Breda op minder dan 25 km afstand. In een uurtje rijdt u met de auto naar de populaire badplaats Renesse aan de Zeeuwse kust. Amsterdam bereikt u al in anderhalf uur en in nog minder dan één uur bent u bijvoorbeeld in Antwerpen, België.

Vond je dit interessant? Ontdek meer