Categorie:Noord-Brabant

Vincent van GoghHuis in Zundert

Bezoek de plek waar Vincent van Gogh geboren werd en opgroeide. In het Vincent van GoghHuis in Zundert krijgt u een inkijkje in zijn leven en ziet u regelmatig bijzondere exposities.

  • Bezoek het Vincent van GoghHuis en leer over de beginjaren van zijn leven.
  • Bekijk werk van kunstenaars die geïnspireerd zijn door Van Gogh.
  • Ontdek de omgeving tijdens een mooie wandel- of fietsroute.
Adres:
Markt 26-27
4881CN Zundert
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps
Op 30 maart 1853 wordt Vincent van Gogh geboren in Zundert als zoon van een dominee. Bijzonder is dat Vincent eigenlijk de tweede ‘Vincent van Gogh’ was, aangezien een jaar eerder zijn broer en naamgenoot was overleden. Hij groeide op als protestants kind in een overwegend katholieke gemeenschap en kreeg thuis onderwijs.

Een kijkje in het leven van de jonge Van Gogh

Het unieke leven van Vincent van Gogh is in zijn geboorteplaats Zundert, en zeker op de plek waar hij opgroeide, nog duidelijk voelbaar. Op de plek waar ooit zijn geboortehuis stond vindt u tegenwoordig het  Vincent van GoghHuis, waar u met digitale presentaties een kijkje kunt nemen in het jonge leven van deze beroemde kunstenaar.

De omgeving

Vlak om de hoek van het huis staat nog altijd de kerk waar de vader van Vincent preekte en waar ook het graf van zijn oudere broer en naamgenoot nog altijd te zien is. Bovendien kunt u vanaf het Vincent van GoghHuis verschillende wandel- of fietsroutes maken door de omgeving die Vincent vormde in zijn vroege jeugd.

Exposities

Vincent van Gogh is tot op de dag van vandaag een grote inspiratiebron voor vele kunstenaars na hem. Zeker voor de vele expressionisten en fauvisten. Zundert en omgeving vormt nog ook nog altijd een verzamelplaats voor allerlei kunstenaars en dat is duidelijk te zien in de verschillende exposities die worden georganiseerd in het Vincent van GoghHuis.

Bezoek de website: www.vangoghhuis.com

Dit zijn de mooiste Van Gogh locaties in Nederland. Bezoek het Van Gogh Museum en het Kröller-Müller Museum met de grootste collecties van Gogh ’s ter wereld en zijn geboortestreek Noord-Brabant.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer