© Suzie Geenen via VisitBrabant
Categorie:Noord-Brabant

Museum Vincentre | Van Gogh Village Nuenen

In Van Gogh Village Nuenen leert u hoe Vincent van Gogh leefde, werkte en wat hem inspireerde tijdens de eerste jaren dat hij werkelijk als schilder ging leven.

  • Wandel of fiets langs 21 locaties die een rol hebben gespeeld in het leven van Van Gogh in Van Gogh Village Nuenen.
  • Breng een bezoek aan het museum Vincentre en ontdek hoe Vincent van Gogh leefde en schilderde in Nuenen.
  • Bezoek de plek waar Van Gogh zijn eerste echte meesterwerk schilderde.
Wanneer Vincent van Gogh 30 jaar is, in 1883, gaat hij voor twee jaar bij zijn ouders in Nuenen wonen. In deze periode legt hij zich volledig toe op zijn schilderwerk, ondanks het feit dat het een roerige periode was waarin onder meer zijn vader overlijdt. Desalniettemin maakt hij in deze periode, en op deze plek, een kwart van zijn totale oeuvre.

Geboortegrond van De aardappeleters

Van Gogh laat zich inspireren door de bijzondere natuur en de eenvoudige levensstijl van de mensen in de omgeving van Nuenen en legt die vast op zijn doeken. Niet verwonderlijk dus dat hij juist hier zijn eerste echte meesterwerk maakte: ‘De aardappeleters’.

Vincent’s wereld als schilder

Het museum Vincentre toont op interactieve wijze hoe van Gogh leefde en werkte in Nuenen. U wordt ondergedompeld in zijn tijd en ontdekt wat hem dreef en beïnvloedde tijdens zijn werk aan de eerste grote doeken. Ook kunt vanuit het Vincent wandel- en fietstochten maken langs 21 plekken die van invloed zijn geweest op het leven en werk van Vincent.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Vincent van Gogh

Dit zijn de mooiste Van Gogh locaties in Nederland.

Lees meer