Grootschermer, North Holland
Grootschermer, North Holland
Foto: © Iveau Kakker via Shutterstock

Noord-Holland

Waarom gaan?

Ontdek de veelzijdige provincie Noord-Holland en geniet van een heerlijke vakantie waar u alle typische Nederlandse iconen terugvindt! Bezoek de kaasmarkt in Alkmaar en Edam, het vissersdorpje Volendam en molens op de Zaanse Schans.  Ook vindt u er de mooie stranden en duinen bij Zandvoort, Bergen aan Zee en Petten. Populaire plaatsen in Noord-Holland zijn:

Zien & doen

Eten & drinken

Waar kunt u lekker eten in Noord-Holland? We zetten 10 restaurants met Michelin-sterren in Amsterdam op een rij. Maar ook in Haarlem en Alkmaar helpen we u met suggesties voor restaurants en cafés. Wist u dat het eiland Texel in deze provincie ligt? Een typisch streekproduct is Texels lamsvlees.

Overnachten

Onze shopping tips

Verdwaal in de Gouden Straatjes en laat u verrassen door de honderden Haarlemse shopadresjes.

Ga een dagje shoppen in Alkmaar en bewonder de sfeervolle oude binnenstad.

Authentieke dorpjes in Noord-Holland

Oude tradities leven voort in Marken. Maak een wandeling door de haven en bewonder de authentieke houten huizen.

Volendam view from water
Bestemmingen

Volendam

Bezoek vissersdorp Volendam en ontdek de haven met de Dijk, de Volendamse klederdracht, de musea en overnacht in Marinapark Volendam.

Een klein plaatsje met een grote geschiedenis.

Edam houses canal with boats
Kaas

Edam

Voor de meeste mensen betekent Edam maar één ding: kaas.

Kunstprojecten, verrassende excursies, prikkelende ervaringen en unieke tentoonstellingen. De komende tijd staat het Nederlandse landschap in de spotlight. Laat je verbazen, leer de enorme diversiteit van het landschap kennen en ga met ons mee op blind date.

Informatie over Noord-Holland

Gaat u naar Nederland, dan kunt u niet om Noord-Holland heen. U vindt hier alles wat typisch Nederland is: bollenvelden, kaasmarkten, de hoofdstad Amsterdam. Maar ook kunt u hier heerlijk genieten aan de kust in een van de vele leuke badplaatsen.

Authentieke dorpjes
Noord-Holland heeft veel kleine plaatsjes waar u kunt genieten van het authentieke Nederland. Bezoek bijvoorbeeld de vissersdorpjes Volendam en Marken of de kaasmarkt van Edam of Alkmaar. Wilt u weten hoe de Hollanders in de 17e en 18e eeuw leefden? Ga dan naar de Zaanse Schans. In dit openluchtmuseum ziet u oude molens, houten huisjes, een scheepswerf en een zuivelboerderij.

Kustplaatsen van Noord-Holland
De uitgestrekte kust maakt Noord-Holland een geliefde provincie. Aan de zee vindt u diverse badplaatsen. Wist u dat de kop van Noord-Holland gemiddeld zelfs de meeste zonne-uren heeft van Nederland? Langs het water vindt u diverse badplaatsen als Zandvoort, Bloemendaal, Egmond aan Zee, Bergen aan Zee, wist je dat ook Texel in Noord-Holland ligt?

Bereikbaarheid van Noord-Holland
De provincie Noord-Holland is goed te bereizen met het openbaar vervoer. De meeste steden hebben een treinstation en treinen rijden vaak meerdere malen per uur. Vanuit Amsterdam bent u al binnen een half uur met de trein in Haarlem of in Zandvoort en met de bus in Volendam. 

Waar is wat?

Veelgestelde vragen