Waarom gaan?

Ontdek de veelzijdige provincie Noord-Holland en geniet van een heerlijke vakantie waar u alle typische Nederlandse iconen terugvindt! Bezoek de kaasmarkt in Alkmaar en Edam, het vissersdorpje Volendam en molens op de Zaanse Schans.  Ook vindt u er de mooie stranden en duinen bij Zandvoort, Bergen aan Zee en Petten.

Dingen om te doen

Eten en drinken

Waar kunt u lekker eten in Noord-Holland? We zetten 10 restaurants met Michelin-sterren in Amsterdam op een rij. Maar ook in Haarlem en Alkmaar helpen we u met suggesties voor restaurants en cafés. Wist u dat het eiland Texel in deze provincie ligt? Een typisch streekproduct is Texels lamsvlees.

Overnachten

Onze shopping tips

© MY HAVN
Shoppen

Shoppen in Haarlem

Verdwaal in de Gouden Straatjes en laat u verrassen door de honderden Haarlemse shopadresjes.

Shoppen

Shoppen in Alkmaar

Ga een dagje shoppen in Alkmaar en bewonder de sfeervolle oude binnenstad.

© Mabel Amber

Noord-Holland Tour

Ontdek de mooiste Hollandse natuur en cultuur tijdens een 8 daagse fietstocht.

Lees meer

Authentieke dorpjes in Noord-Holland

Marken

Oude tradities leven voort in Marken. Maak een wandeling door de haven en bewonder de authentieke houten huizen.

Volendam

Bezoek het veelzijdige vissersdorp Volendam vlak bij Amsterdam.

© Arvid Olson

Monnickendam

Een klein plaatsje met een grote geschiedenis.

© MrsBrown
Tradities

Edam

Voor de meeste mensen betekent Edam maar één ding: kaas.

Kustplaatsen in Noord-Holland

Informatie over Noord-Holland

Gaat u naar Nederland, dan kunt u niet om Noord-Holland heen. U vindt hier alles wat typisch Nederland is: bollenvelden, kaasmarkten, de hoofdstad Amsterdam. Maar ook kunt u hier heerlijk genieten aan de kust in een van de vele leuke badplaatsen.

Authentieke dorpjes
Noord-Holland heeft veel kleine plaatsjes waar u kunt genieten van het authentieke Nederland. Bezoek bijvoorbeeld de vissersdorpjes Volendam en Marken of de kaasmarkt van Edam of Alkmaar. Wilt u weten hoe de Hollanders in de 17e en 18e eeuw leefden? Ga dan naar de Zaanse Schans. In dit openluchtmuseum ziet u oude molens, houten huisjes, een scheepswerf en een zuivelboerderij.

Kustplaatsen van Noord-Holland
De uitgestrekte kust maakt Noord-Holland een geliefde provincie. Aan de zee vindt u diverse badplaatsen. Wist u dat de kop van Noord-Holland gemiddeld zelfs de meeste zonne-uren heeft van Nederland? Langs het water vindt u diverse badplaatsen als Zandvoort, Bloemendaal, Egmond aan Zee en Bergen aan Zee.

Bereikbaarheid van Noord-Holland
De provincie Noord-Holland is goed te bereizen met het openbaar vervoer. De meeste steden hebben een treinstation en treinen rijden vaak meerdere malen per uur. Vanuit Amsterdam bent u al binnen een half uur met de trein in Haarlem of in Zandvoort en met de bus in Volendam. 

Natuur in Noord-Holland

Waar is wat?