Aalsmeer - Wat te doen in Alsmeer? De beste tips - Holland.com
Aalsmeer

Aalsmeer

Aalsmeer ligt midden in de bloemenregio van Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat precies in dit dorp de grootste bloemenveiling van de wereld is gevestigd: de Bloemenveiling Aalsmeer. Bloemen gaan van hieruit de hele wereld over. Het is zeker de moeite waard de bloemenveiling eens te bezoeken.

  • Bezoek de grootste bloemenveiling ter wereld
  • Geniet van het natuurschoon rond de Westeinderplassen
  • Dichtbij Schiphol gelegen

Bloemencorso

Eenmaal per jaar kunt u in Aalsmeer genieten het bloemencorso Aalsmeer. Een drie kilometer lang bloemenlint trekt dan van Aalsmeer via Amstelveen naar de Dam in Amsterdam. De enorme praalwagens worden bewerkt met ruim één miljoen bloemen. Een lust voor oog en neus met al die kleuren en geuren!

Natuurschoon Westeinderplassen

Liefhebbers van fietsen en wandelen kunnen volop aan hun trekken komen in de omgeving van Aalsmeer. Zo kunt u bijvoorbeeld op de Westeinderplassen naar hartenlust zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien en motorbootvaren. De Westeinderplassen bestaan uit een grote plas met daaromheen verschillende kleinere plassen. Allemaal onderling met elkaar verbonden door een netwerk van kleine slootjes. Veel vogels voelen zich hier helemaal thuis en ook zeldzame planten en vissen worden regelmatig waargenomen. De Westeinderplassen zijn ook zeer geliefd om de vele gezellige jachthavens, het surfeiland en diverse mogelijkheden voor oeverrecreatie.

Flora Holland

De Aalsmeerse vestiging van Flora Holland is open voor bezoekers. U kunt hier op weekdagen in de ochtend met eigen ogen zien hoe alle bloemen en planten geveild worden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer