Callantsoog

84 van 103 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Callantsoog is een kleine en rustige badplaats aan de Noord-Hollandse kust. Wie op zoek is naar rust en ontspanning is hier aan het juiste adres. Het strand in Callantsoog is prachtig, bijna wit. Er is bovendien veel ruimte om te ontspannen, zonnebaden en zwemmen - zelfs in het hoogseizoen.

  • Het witte zandstrand van Callantsoog is 3,5 kilometer lang.
  • Het kleine dorp Callantsoog ligt direct achter de duinen.
  • Callantsoog is de perfecte plek om te wandelen, fietsen of zeilen.

Natuurgebied tussen de tulpen en duinen

In het voorjaar bloeien de bloemen op de kalkrijke bodems in de regio. In Callantsoog gaat dit landschap vol met bloemenvelden over in een duingebied. In de schaduw van deze duinen vindt u een oase van rust, een natuurgebied met moerassen, duinvalleien, meren en bossen. In dit unieke natuurgebied, 'het Zwanenwater', zijn zeldzame flora en fauna te vinden. Meeuwen, reigers en lepelaars voelen zich hier thuis. Eindeloze wandelpaden leiden u door deze ongerepte natuur.

seagull

Wat kunt u doen in Callantsoog?

In de buurt van Callantsoog is genoeg te doen. Bezoek het Marinemuseum in Den Helder en bekijk de museumschepen of stap aan boord van een echte onderzeeboot. Vanuit Den Helder kunt u de boot naar Texel pakken. In maar twintig minuten staat u op dit prachtige Waddeneiland en kunt u genieten van duinen, bos en prachtige zandstranden.

Rondom Callantsoog vindt u uiteindlopende landschappen en natuurgebieden, van de polder van Balgzand tot de hoogste en breedste duinen van Nederland in Petten. En vergeet natuurlijk niet van de Noordzee te genieten, waar u kunt zeilen en surfen.

Talloze natuurpaden nodigen wandelaars en fietsers uit om het polderlandschap te verkennen. De Nederlandse Kustroute voert ook langs Callantsoog. Of bezoek nabijgelegen kustplaatsen Bergen aan Zee en Egmond aan Zee, elk met een lange traditie als badplaats.

Vakantie in Callantsoog

Vakantie in Callantsoog - dat betekent rust, natuur en strand. Breng u vakantie bijvoorbeeld dichtbij de natuur door en boek een luxe tent in natuurgebied het Zwanenwater. Of boek een van de andere mooie vakantiehuizen en appartementen in Callantsoog en omgeving.

Ontdek meer in de omgeving
Callantsoog