Callantsoog

860 keer bekeken

3 van 5 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Callantsoog is een echte badplaats voor de familie. Er is een mooi schoon strand en het centrum is gemoedelijk. Het prachtige strand en het vele natuurschoon nodigen uit tot wandeltochten en heerlijke rustige vakanties. 

  • Callantsoog is een van de oudste badplaatsen van het land.
  • Geniet van de schone stranden en het gezellige centrum.
  • Boek een vakantiehuisje voor een langer verblijf.

Schone stranden

Callantsoog staat bekend om zijn schone stranden. Verder zijn rust, ruimte en schoonheid kenmerken die Callantsoog typeren. Aan de zuidkant van het strand kunt u goed surfen.  Het gezellige centrum nodigt uit om een terrasje te pakken of lekker te struinen langs de winkels en boetiekjes.

Oude badplaats

Callantsoog is één van de oudste badplaatsen van ons land. Dat maakt het plaatsje op zich al bijzonder. In het kerkje uit 1851 hangt nog een klok uit 1491. Op het dorpsplein vindt u museumboerderij Tante Jaantje. Hier ziet u hoe de vroegere bewoners woonden en werkten. Er wordt ook aandacht geschonken aan het strandjutten.  

Wandelen en fietsen

De omgeving nodigt uit tot het maken van heerlijke wandel- of fiettochten. U kunt een excursie maken naar natuurgebied het Zwanenwater of het Kooibos. In het Zwanenwater kunt u een zeldzame lepelaarskolonie zien. Het Kooibos is vooral speciaal om zijn bijzondere planten. Vergeet ook de hoogste duin van Noord-Holland niet, vanaf deze Seinpostduin heeft u een schitterend uitzicht.

Op zoek naar een vakantiewoning in Callantsoog?

Ontdek meer in de omgeving
Callantsoog