Ontdek Haarlem met Dutch Designer Tim Vardy

592 keer bekeken

Tim Várdy studeerde Piano Klassiek aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Hij is de bedenker van het wereldberoemde opvouwbare krukje, de Dutch Design Chair. Tim werkt dagelijks vanuit zijn kantoor in Haarlem, gelegen naast de iconische Molen De Adriaan. “Een bezoek aan Haarlem is niet compleet zonder een rondleiding in de molen!”

Dutch Designer Tim Vardy in front of Het Spaarne in Haarlem

Welke plek in Nederland inspireert u?

Vele plekken in Holland inspireren mij. De oudhollandse steden bijvoorbeeld, zoals mijn eigen stad Haarlem, maar ook Amsterdam, Delft en Alkmaar. Ze staan alle vier net als onze ontwerpen voor een combinatie van schoonheid en functionaliteit. Ook houd ik van het Concertgebouw in Amsterdam, gezien mijn muzikale achtergrond. Voor de bezoeker van Holland zou ik echt het Van Gogh Museum aanraden. De eerste Dutch Design Chair voor consumenten was een Van Gogh krukje met zonnebloemen erop. 

Wat betekent Haarlem voor u als ontwerper?

Ons kantoor is gelegen aan één van de mooiste plekken van Haarlem, uitkijkend over het terras van Zuidam en het Spaarne en pal naast Molen De Adriaan. Een heerlijke plek waar ik iedere dag inspiratie uit haal. Mijn ideale dagje Haarlem? Ik start rustig op met een goede espresso bij Mogador op de Vismarkt. Later lunch ik bij Jacobus Pieck in de Warmoesstraat, neem ik nog een espresso bij Brandmeesters en ga ik eten bij Restaurant Noor. Als afsluiter drink ik Jopen biertjes bij café Koops. Mijn favoriete winkelgebieden in Haarlem zijn de Schagchelstraat , Warmoesstraat, Kleine Houtstraat, Vismarkt en de Vijfhoek.

Wat is uw favoriete eigen ontwerp?

De Dutch Design Chair. Jaren geleden was ik als bezoeker op het North Sea Jazz festival in Den Haag. Er bestond daar een traditie om je eigen stoel mee te nemen waar ik niets van af wist. Ik wilde graag zitten maar kon nergens een stoel huren, kopen of lenen. Daar ben ik op het idee gekomen voor een praktisch krukje van karton dat mooi is bedrukt.

Dutch Design Chair by Tim Vardy