© MrsBrown
Tradities

Edam

109 van 137 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Wie aan Edam denkt, denkt vaak direct aan kaas. Maar Edam is méér dan kaas alleen. In dit authentieke dorpje aan het IJsselmeer vindt u ook knusse winkelstraatjes en gezellige terrasjes op nog geen half uur reizen van Amsterdam.

  • Authentiek Hollands dorpje aan het IJsselmeer.
  • Op slecht 30 minuten van Amsterdam.
  • Bezoek de beroemde kaasmarkten of maak een rondvaart.

Edam, meer dan kaas alleen

Edammer kaas is al sinds de Gouden Eeuw een bekend exportproduct van Nederland. Het kleine, vaak rode bolletje kaas vindt zijn weg al eeuwen lang naar alle uithoeken van de wereld.

Tijdens een bezoek aan Edam kunt u een bezoek brengen aan de 18e -eeuwse kaaspakhuizen en uiteraard ook proeven van deze oerhollandse lekkernij. Deze kaaspakhuizen houden de herinnering aan dit geur- en kleurrijke verleden levendig.

Edam heeft niet alleen een rijke historie op het gebied van kaas. Al in de 12e eeuw vestigden boeren en vissers aan het riviertje de IJe. Uit deze zeer eenvoudige nederzetting ontstond later de stad Edam, die tot ver in de 17e eeuw een langzaam toenemende welvaart kende.

Naast kaas, heeft ook de scheepsbouw en de handel bijgedragen aan de ontwikkeling van Edam. Ooit behoorde het naast Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen tot de belangrijkste handelssteden van Holland! Ontdek de geschiedenis van Edam in het Edams Museum.

Meer in de regio

U heeft volop reden voor een bezoek aan deze mooie regio! Edam ligt vlak in de buurt van Volendam, Monnickendam en Marken. Typische Hollandse vissersplaatsen aan de Zuiderzee. Wilt u deze plekken eens op een andere manier bekijken? Boek dan eens een fietsvakantie. De Route Zuiderzee leidt u langs al deze mooie plekken en nog meer authentieke dorpjes rond het IJsselmeer.

Edam bezoeken?

Boek een excursie vanuit Amsterdam naar de Zaanse Schans en haar molens, Volendam en Edam. De tour leidt u langs alle hoogtepunten van deze typisch Hollandse dorpen.

Hop On Hop Off Holland

Ontdek de unieke plekjes rondom Amsterdam op uw eigen tempo. Bezoek de Zaanse Schans, Edam, Volendam of een traditionele kaasboerderij.