Egmond aan Zee

8.006 keer bekeken

178 van 236 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Egmond aan Zee is een van de kernen van de gemeente Egmond, waar ook Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef deel van uitmaken. De badplaats is de ideale bestemming voor een gezinsvakantie en heeft een ruim aanbod aan accommodatie. Egmond en omgeving hebben een veelbewogen geschiedenis.

De geschiedenis van Egmond

In Egmond aan den Hoef vindt u de ruïnes van Kasteel Egmond, de voormalige residentie van de Graaf van Egmond die getrouwd was met Jacoba van Beieren. De graaf was een gevierd staatsman, die uiteindelijk op de Grote Markt in Brussel onthoofd is als gevolg van zijn ambities.

Egmond heeft nauwe banden met een aantal kloosterordes. In de omgeving van Egmond zijn drie kloosters die nog steeds in gebruik zijn, waaronder de Abdij van Egmond in Egmond-Binnen. Deze abdij stond aan de wieg van de bekering van Europa tot het Christendom.

Laad foto's

Bezienswaardigheden in Egmond

Egmond ligt pal aan zee, dit betekent dat u vanuit uw hotel aan de promenade van een geweldig uitzicht over zee kunt genieten, en misschien zelfs op de monumentale vuurtoren J.C.J. van Speijk en de monumentale vissershuisjes die zo kenmerkend zijn voor Egmond. Egmond ligt niet ver van de historische stad Alkmaar met zijn beroemde kaasmarkt. 

Overnachten in Egmond aan Zee

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Egmond aan Zee vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Egmond aan Zee