Enkhuizen

139 van 198 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het pittoreske stadje Enkhuizen in de provincie Noord-Holland, trekt jaarlijks duizenden toeristen. Sommigen houden van de Enkhuizen vanwege de vele historische gebouwen en monumenten anderen vanwege de haven en de goede watersport faciliteiten.

  • Bezoek het Zuiderzeemuseum en beleef de historie en cultuur van de regio.
  • Wandel langs de 16e eeuwse vestingwallen.
  • Enkhuizen is een belangrijk centrum voor watersport op het IJsselmeer.

In de 17e eeuw was Enkhuizen een van de meest welvarende steden van Nederland. Als lid van de VOC won de stad aan macht en invloed. De rijke geschiedenis van Enkhuizen is nog steeds zichtbaar, als u door de oude binnenstad loopt met vele herenhuizen, grachten, kerken, stadsmuren en havens. 

 

Laad foto's

Hoogtepunten in Enkhuizen 

Enkhuizen is een geweldige plek voor een stadswandeling of een fietstocht van het ene naar het andere monument. Het Zuiderzeemuseum is het belangrijkste museum van de stad. Hier krijgt u een goede indruk van de geschiedenis van de stad en de voormalige Zuiderzee. Ook watersporters prijzen Enkhuizen voor de goede faciliteiten. 

Bekijk deze video

Charmevol havenstadje aan de Zuiderzee.

Overnachten in Enkhuizen 

In de historische haven, in een oud schoolgebouw, authentieke herberg of gezellige B&B aan de rand van het dorp: in Enkhuizen kunt u op bijzonder locaties overnachten.

Ontdek meer in de omgeving
Enkhuizen

Authentieke dorpjes rondom het IJsselmeer

Tezamen vormen ze één van de mooiste en meest authentieke stukjes van Nederland.

Lees meer