Hilversum, bekend als mediastad van Nederland, is gelegen in ‘t Gooi en wordt omringd door schitterende natuur. Kortom, een ideale locatie tijdens uw verblijf in Nederland.

  • Ontdek Hilversum en geniet van de schitterende architectuur van Dudok.
  • Ga fietsen door ‘t Gooi en geniet van fraaie natuur.
  • Ga heerlijk uit eten in een van de vele lekkere restaurants.

Wat is er te doen in Hilversum?

Hilversum heeft veel te danken aan de bijzondere architect Willem Marinus Dudok (1884-1974). Hij bouwde verscheidene gebouwen in Hilversum die inmiddels bijna allemaal de status van monument hebben gekregen. In het raadhuis, dat hij overigens zelf ontwierp, is een tentoonstelling te zien over zijn leven en werk.

Wilt u meer van de gebouwen zien die hij heeft ontworpen, dan is er een speciale Dudok-route. Tijdens deze wandeling (of fietstocht) leert u meer over zijn invloed als architect en stedenbouwkundige. De routekaart kunt u voor 1 euro aanschaffen bij het VVV-kantoor, gevestigd in Museum Hilversum op de Kerkbrink.

En bent u toch bij Museum Hilversum; dan is een bezoekje hier zeker de moeite waard. Naast exposities over thema’s als ambacht, architectuur, landschap en media geeft het museum ook aandacht aan vernieuwende, hedendaagse kunstenaars.

Ook kunt u goed winkelen in Hilversum. De leukste winkelstraten zijn: Gijsbrecht van Amstelstraat, Schoutenstraa en de overdekte winkelstraat de Gooise Brink.

Waar kunt u lekker eten in Hilversum?

Hilversum heeft talloze leuke en lekkere restaurants voor elke smaak en elk budget. Heeft u trek in perfect Japans eten, dan is Tokio (adres: Havenstraat 1) aan te bevelen. Verse vis, perfect gebakken vlees, lichte soepen, frisse groenten; u vindt het allemaal terug op het menu! Wilt u iets gemoedelijks, waar de kinderen een pannenkoek kunnen eten, dan is de Smidse (adres: Oude Doelen 58) de perfecte plek.

Bereikbaarheid en parkeren in Hilversum

Hilversum ligt op iets meer dan een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven  Amsterdam Airport Schiphol. Ook per trein kunt u Hilversum goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kan parkeren. Het centrum van Hilversum is autoluw en heeft weinig parkeermogelijkheden op straat. Bovendien is de parkeerduur hier zeer beperkt. Voor langer parkeren kunt u het beste terecht in één van de parkeergarages.

Meer in de omgeving

Bent u in Hilversum, dan bent u niet ver verwijderd van de hoofdstad Amsterdam waar u kunt genieten van schitterende musea en fraaie grachten. Ook een bezoek aan de historisch domstad Utrecht of de oude handelsstad Harderwijk is zeker de moeite waard.

Tip van de redactie:

Ontdek de chique dorpjes en de mooie natuur rond Hilversum tijdens een schitterende fietstocht door 't Gooi.

Vond je dit interessant? Ontdek meer