Hoorn

185 van 236 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Ontdek het schitterende stadje Hoorn aan het IJsselmeer en geniet van historie, gezelligheid en volop mooie natuur in de omgeving. 

  • Bezoek Hoorn en bewonder de historische binnenstad.
  • Geniet van watersporten of ga wandelen door de duinen in de buurt.
  • Gelegen in West-Friesland ervaart u hier het échte Hollandse landschap.

VOC-stad Hoorn

De glorietijd van Hoorn was de 17e eeuw, toen de stad één van de belangrijke VOC-steden was. Hoorn werd, net als Amsterdam en Enkhuizen, een zeer welvarende plaats. Tegenwoordig laten tientallen monumenten en kerken u de historische sfeer proeven. 

Hoogtepunten in Hoorn 

Geniet van een dagje uit in Hoorn en combineer een rondleiding door het historische stadscentrum met een middag winkelen en een diner. Hoorn is een klein winkelparadijs met veel terrassen en restaurants waar u heerlijk kunt ontspannen. Wilt u een actief uitje, dan biedt Hoorn geweldige mogelijkheden voor watersport. De nabijgelegen duinen en stranden zijn ideaal voor natuurliefhebbers. 

Bezoek Hoorn 

Hoorn is een geweldige plek om te ontspannen en tot rust te komen. Geniet van de vele winkels, restaurants, monumenten en watersportactiviteiten in Hoorn. De nabijgelegen duinen en stranden zijn geweldige plaatsen om tot rust te komen.

Bereikbaarheid en parkeren in Hoorn

Hoorn ligt in het noorden van Nederland, aan het IJsselmeer, op ongeveer 45 minuten rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport. Ook met het openbaar vervoer (trein en bus) is het goed te bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In het centrum van Hoorn geldt betaald parkeren en een maximale parkeertijd van 2 uur. Op parkeerterreinen Lambert Meliszweg, Noorderveemarkt, Spoorsingel, Stationsplein, Vale Hen, Westerdijk, Westerdijk en de zuidzijde van de rijbaan van de Stationsweg geldt onbeperkt parkeren. Tarief €1,40 per uur, maximum dagtarief € 7,00.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in hartje centrum of net daarbuiten, u vindt in Hoorn voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

In de omgeving van Hoorn valt veel te beleven. Uiteraard zijn er de vele mooie stadjes en vissersdorpen rond het IJsselmeer zoals bijvoorbeeld Volendam. Ook de historische steden Haarlem en Alkmaar met de mooie musea en heerlijke restaurants is beslist een bezoekje waard.

Tip van de redactie

Maak de spannendste tijdreis van Nederland met de Museumstoomtrein. Rij langs de historische steden van Noord-Holland; Hoorn, Medemblik en Enkhuizen en leer alles over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.

De Gouden Eeuw

Bezoek de steden die een sleutelrol speelden in de Gouden Eeuw en ontdek de kunstzinnige evolutie van Nederland.

© Wouter Adriaanse
Musea

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Ga mee en maak de spannendste tijdreis met stoomtram en boot!