Julianadorp

327 keer bekeken

101 van 126 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Julianadorp bestaat uit twee delen, Julianadorp en de aan de Noordzee gelegen badplaats Julianadorp aan Zee. Julianadorp staat bekend om haar prachtige zandstrand en de nabijgelegen duinen en bloemenvelden. Maar ook het gezellige centrum van Julianadorp is de perfecte setting voor een kopje koffie met appeltaart.

Bare feet in the sea
  • Julianadorp is vernoemd naar koningin Juliana
  • Rondom Julianadorp bloeien tulpen, narcissen, hyacinten en lelies.
  • Julianadorp ligt achter de duinen, Julianadorp aan Zee direct aan zee.

Een koninklijke badplaats

Het aan de Noord-Hollandse Noordzeekust gelegen Julianadorp is sinds 1909 een onafhankelijk dorp. In hetzelfde jaar werd kroonprinses en later koningin Juliana geboren, Julianadorp werd daarom naar haar vernoemd. Tot die tijd hoorde Julianadorp bij Den Helder, dat acht kilometer verderop ligt. Door de jaren heen is Julianadorp van een klein dorpje verandert in een gezellige badplaats. De grootste trekker is het lange, witte zandstrand. Julianadorp heeft accommodaties in alle soorten en maten - van vakantiehuizen op het strand tot chalets op het vakantiepark.

Wat kunt u doen in Julianadorp?

Bezoek de kustplaats Den Helder met het beroemde Marinemuseum. Bekijk de imposante museumschepen en ga aan boord van de Tonijn, de enige onderzeeboot in Nederland die open is voor publiek. In het Marinemuseum zelf ziet u bijzondere scheepsmodellen, wapens, uniformen en kunstwerken.

Zin om te eilandhoppen? Vanaf Den Helder vaart u zo naar het prachtige Waddeneiland Texel. Binnen twintig minuten arriveert u op het eiland en kunt u op de fiets duinen, bossen en dertig kilometer strand verkennen.

Bezoek ook de naburige kustplaats Callantsoog met haar lange witte zandstrand en aangrenzende natuurgebieden. Golfers kunnen hun hart ophalen op de Golfbaan Dirkshorn. Deze uitdagende 18-holes golfbaan (Par 72) ligt midden in het typisch Noord-Hollandse polderlandschap. Probeer tijdens uw vakantie in Juliandadorp ook verschillende watersporten uit.

Trips in de omgeving

Julianadorp heeft een fantastische ligging aan de kust en is de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes langs de kust. Als u naar het zuiden rijdt, komt u langs de kustplaatsen Bergen aan Zee en Egmond aan Zee. Deze plaatsen zijn vanwege hun prachtige zandstranden en gezellige strandpaviljoens erg populair bij zwemmers. Ook Zandvoort heeft een prachtig strand en een racebaan. Meer in de richting van het binnenland komt u de historische en typisch Hollandse stad Haarlem tegen. In het voorjaar kunt u de eindeloze bloemenvelden vol bloeiende bloemen bewonderen.

Laad foto's

Vakantie in Julianadorp

Eén van de beste manieren om te overnachten in Julianadorp is in een gezellige vakantiewoningen. We hebben de mooiste voor u verzameld.

Ontdek meer in de omgeving
Julianadorp