Noord-Holland

Kop van Noord-Holland

De Kop van Noord-Holland is dé plek als u het echte Holland wilt leren kennen. Vanaf Amsterdam bent u al snel in de landelijke omgeving met tulpenvelden, molens en de kust met de duinen.

  • Het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld.
  • Maak een fiets- of wandeltocht door dit unieke gebied.
  • Geniet van de natuur rond Den Helder.
Het gebied tussen Petten, Den Helder, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf is uniek. Het stukje land tussen de Noordzee en het IJsselmeer heeft het grootste aaneengesloten bloembollenveld ter wereld. Tegelijkertijd wordt u in de Kop van Noord-Holland omringd door kust. Bezoek een van de gezellige badplaatsen langs de Noordzeekust of geniet op één van de kleinschalige strandjes aan het IJsselmeer.

Uitgestrekte bloemenvelden

In de Kop van Noord-Holland vindt u het grootste bloembollenveld ter wereld. Tussen half maart en half mei verandert dit gebied in een enorme bloemenzee. Eind april zijn de bloemen het mooist. De prachtige fiets- en wandelroutes langs eindeloze velden vol bloemen maakt dit bijzondere gebied een goed alternatief voor wie de drukte van de Keukenhof wil ontsnappen.

Prachtige stranden

Behalve een droom voor bloemenliefhebbers, is de Kop van Noord-Holland ook de perfecte plek voor wie op zoek is naar een relaxte strandvakantie. Bezoek één van de prachtige badplaatsen, zoals Petten, Julianadorp of Callantsoog. Geniet van rust op het strand bij Julianadorp en Sint Maartenszee, ga kitesurfen bij Den Helder, Lutjestrand of Callantsoog of beleef een dag vol strandpret voor de hele familie bij Petten of Huisduinen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

In de Kop van Noord-Holland is van alles te beleven voor jong en oud! Bezoek bijvoorbeeld het opvangcentrum van Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna en sta oog in oog met een tijger, panter of leeuw. Ontdek alles over de geschiedenis van de marine in het Marinemuseum in Den Helder. Of breng de middag door bij Fort Kijkduin in Huisduinen, een fort uit de tijd van Napoleon en vandaag de dag een museum en Noordzee-aquarium.

Breng een bezoek aan Den Helder

Helemaal in het noorden van dit gebied, vindt u de stad Den Helder. Hier kunt u het oude Fort Kijkduin bezoeken, dat vroeger onderdeel was van de Stelling van Den Helder. Rondom Den Helder kunt u diverse beschermde natuurgebieden bezoeken.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Bloemen

Duik in de het verhaal van de Nederlandse bloemen, ontmoet kwekers en bloemisten en ontdek de beste insider tips.

Ga naar Bloemen