Natuur

Loosdrechtse Plassen

12 van 18 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Duizenden mensen genieten van de geweldige watersportfaciliteiten van de Loosdrechtse Plassen . Er wordt constant toezicht gehouden op de meren, vijvers, boomgaarden, moerassen, rietkragen en nabijgelegen graslanden, om de natuur te behouden en de recreatiefaciliteiten te onderhouden.

  • De Loosdrechtse plassen zijn de perfecte plek om te gaan zeilen.
  • Bind tijdens de winter de ijzers onder en ga schaatsen.
  • Trek er op uit en huur een boot of fiets.

Geweldige Watersportfaciliteiten 

De Loosdrechtse Plassen zijn een thuis voor veel jachthavens, zeilscholen en andere bedrijven op het gebied van watersport. Er zijn speciale gebieden voor zwemmers en surfers waar motorboten niet mogen komen. Andere onderdelen van de meren zijn ideaal voor zeilers. Tijdens strenge winters trekken de meren veel schaatsers uit heel het land. 

Recreatie in Loosdrecht 

Geniet van het water en de natuurlijke omgeving van de Vechtregio rond de Loosdrechtse Plassen. Bepaal ter plekke of u een boot of fiets wilt huren om deze prachtige omgeving te ontdekken.

Overnachten in de buurt

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Loosdrecht vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Veelgestelde vragen