Medemblik

366 keer bekeken

Boven in Noord-Holland, aan het IJsselmeer vindt u de oudste stad van West-Friesland. Ooit was het een belangrijke havenstad, maar tegenwoordig is Medemblik vooral geliefd onder watersporters.

  • Wandel door het centrum met veel historische architectuur.
  • Geniet van watersportmogelijkheden aan het IJsselmeer.
  • Neem een rondleiding door het Nederlands Stoom Museum.

Middeleeuwse stad

Medemblik was een belangrijke handelsplaats, door de ligging de Zuiderzee, het tegenwoordige IJsselmeer. Graaf Floris V liet er een grote burcht bouwen, om vanuit daar het volk goed onder dwang te kunnen houden. Tegenwoordig is deze burcht bekend onder de naam Kasteel Radboud en is het gebouw open voor bezoekers.

Watersportplaats

Sinds de komst van de Afsluitdijk verloor Medemblik de belangrijkste functie: handel. Wel heeft Medemblik nog altijd de stadshaven waar u tussen de historische gebouwen met uw plezierjacht terecht kan. Ook is er het Regatta Centrum, waar internationale zeilwedstrijden worden georganiseerd.

Bezienswaardigheden

Medemblik kent veel bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het Nederlands Stoom Museum, gevestigd in het oude stoomgemaal uit de 19e eeuw. In het Bakkerijmuseum ziet u hoe op ambachtelijke wijze brood en banket wordt gebakken.

Tip van de redactie: stap op de klassieke Museumstoomtram die u vanaf het station in Medemblik naar Hoorn brengt.

Overnachten in Medemblik

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Medemblik vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!