Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

3.336 keer bekeken

168 van 196 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Maak de spannendste tijdreis van Nederland langs de historische steden van Noord-Holland; Hoorn, Medemblik en Enkhuizen en leer alles over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.

  • Maak de spannendste tijdreis met boot en stoomtram en geniet van het avontuur!
  • Ontdek de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.
  • Beleef en ontdek de historische driehoek van Noord-Holland.

Iets boven Amsterdam vindt u de ‘historische driehoek’ Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. En hier, beginnend in Hoorn, start uw bijzondere rit. U hoort de stoom sissen, de rustige cadans van de wielen over de voormalige spoorweg naar Medemblik. Aangekomen in Medemblik stapt u aan boord van het museumschip Friesland en vaart u over het Ijsselmeer richting Enkhuizen.

Stoomsafari

Vanuit Enkhuizen reist u terug naar Hoorn met de reguliere NS treindienst. Bij het station van Hoorn vindt u het museum waar u onder meer originele locomotieven en rijtuigen kunt bekijken. Voor kinderen is er de Stoomsafari; een speurtocht waar zij meer leren over de historie van de stoomtram.

Tickets en prijzen

Net als vroeger koopt u uw kaartje bij het loket van de stoomtramstations of aan boord van de boot. Een dagkaart kost voor volwassenen 21 euro en voor kinderen 15,80 euro (prijswijzingen voorbehouden).

De museumstoomtram rijdt het grootste deel van het jaar. Wilt u onderweg genieten van de schitterende bollenvelden in bloei, zorg dan dat u de reis in het voorjaar maakt. Bekijk de volledige dienstregeling hier.

Praktische informatie:

  • U kunt op 3 plaatsen opstappen: van Dedemstraat 8 in Hoorn, Dam 2 (busstation Connexion) in Medemblik en Tritondam 5 (tegenover het NS-station) in Enkhuizen.
  • Het museum in Hoorn is op alle rijdagen geopend vanaf 1,5 uur vóór vertrek van de stoomtram tot 1,5 uur na aankomst van de laatste stoomtram.
  • De historische driehoek (Hoorn, Medemblik en Enkhuizen) ligt op zo’n veertig kilometer boven Amsterdam en is goed bereikbaar per auto, fiets of openbaar vervoer.
Ontdek meer in de omgeving
Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Adres: 
Van Dedemstraat 8
1624NN Hoorn
Bekijk de website
Openingstijden & tickets
Bekijk deze video: Historische Driehoek