Noord-Holland

44 van 62 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De provincie Noord-Holland ligt in het noordwesten van Nederland. Hier vinden we de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, typisch Hollandse dorpen en stadjes als Alkmaar en Volendam en populaire kustplaatsen als Bloemendaal en het Waddeneiland Texel.  

  • De hoogtepunten van Noord-Holland liggen op een half uur rijden van Amsterdam.
  • Wandel over het strand langs de Noord-Hollandse kust en ontdek de bruisende badplaatsen.
  • Bezoek de historische visserdorpjes langs het IJsselmeer.

De hoogtepunten van Noord-Holland

Amsterdam is het absolute hoogtepunt van Noord-Holland. De provincie telt echter nog vele andere hoogtepunten, die allemaal binnen een half uur rijden van Amsterdam liggen. Neem bijvoorbeeld de historische stad Haarlem, waar u het Frans Hals Museum met zijn fantastische collectie schilderijen van deze oude Nederlandse meester kunt bezoeken. En vergeet het Teylers Museum niet, Nederlands oudste openbare museum.  

De provincie telt ook vele steden en dorpen met typisch Hollandse kenmerken. Als u langs de IJsselmeerkust van Noord-Holland rijdt, komt u langs het voormalige eiland Marken, het historische stadje Monnickendam, Edam met zijn wereldberoemde kaas en het prachtige vissersdorp Volendam. Langs de westkust vindt u de stranden van Bloemendaal, Bergen, Texel en Zandvoort. Verder landinwaarts kunt u kennismaken met het traditionele Hollandse leven in de Zaanse Schans, op de Alkmaarse kaasmarkt en op de werelderfgoedlocaties de Beemster Polder en de Stelling van Amsterdam.  

Kastelen in Noord-Holland

Bezoek Noord-Holland 

Er zijn allerlei manieren om van uw verblijf in Noord-Holland een actieve vakantie te maken. De kust van Noord-Holland telt maar liefst 100 km zandstrand. De duinen daarachter zijn van een ongekende natuurlijke schoonheid en ideaal voor een verfrissende wandeling. Het IJsselmeer is een enorm zoetwatermeer dat zich perfect leent voor watersporten en vissen. U kunt zich wel voostellen dat de mogelijkheden voor watersport, wandelen en fietsen eindeloos zijn.

Overnachten in Noord-Holland

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Noord-Holland vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Alles over Noord-Holland

Bezoek naast Amsterdam ook Haarlem, Alkmaar en authentieke dorpjes als Volendam en Marken.

Hotels in Amsterdam

Boek uw ideale hotel in Amsterdam: van low-budget hotels tot woonboten of chique hotels midden in het centrum.