Paardrijden op het strand bij Den Helder - Holland.com
Noord-Holland

Paardrijden op het strand bij Den Helder

Wat is er heerlijker dan uitwaaien op het strand op de rug van een paard? Manege Van Haaster en De Jong organiseert het hele jaar door strandritten te paard in de mooie omgeving van Den Helder.

  • Geniet van de wind in uw haren
  • Kies voor een korte of een lange rit inclusief maaltijd
  • Ook paardrijles mogelijk

Strandrit en overnachten

De strandrit te paard duurt zo'n 1,5 tot 2 uur. U rijdt door de bossen, duinen, prachtige weiden, poldertjes, natuurgebieden en natuurlijk op het strand. Dankzij het op vele plaatsen ingestelde ecologische beheer zijn er vele natuurgebieden. Desgewenst kunt u kiezen voor een uitgebreidere strandrit van circa 3 uur met aansluitend een compleet geserveerde maaltijd. Bovendien is er gelegenheid te overnachten op de aanwezige mini-camping.

Bossen, duinen, strand

De paardrijdtocht voert u door een groene omgeving. Den Helder heeft een uitgestrekt duingebied en een zeven kilometer lang strand. Rondom Fort Kijkduin ligt het duingebied de Grafelijkheidsduinen. Er loopt een kleine kudde Schotse Hooglanders rond. Het laagste deel van het gebied is een natte duinvallei geworden, waar nu veel watervogels te zien zijn. De Donkere Duinen of Mariëndal is een drukbezocht natuurgebied.

Strandactiviteiten Den Helder

Naast de strandritten leent het strand bij Den Helder zich uitstekend voor het beoefenen van andere strandactiviteiten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een ochtendje kitesurfen? Als u minder nat wild worden, maar wel de sensatie van wind wil beleven, is blokarten een leuk stranduitje!

Overnachten in de duinen bij Den Helder?

Bekijk hier de vakantiehuizen van Resort Duynzicht.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">