Petten

7.575 keer bekeken

98 van 130 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Als u van wind en weidse uitzichten houdt, dan is de omgeving van Petten de ideale plek voor u. Dit polderlandschap biedt rust en ruimte in de breedste zin van het woord. De duinen die Petten ooit beschermden tegen de zee werden verwoest tijdens een storm en zijn daarna vervangen door een dijk: de Hondsbossche Zeewering.

  • Maak een dagtocht van de Noordzeekust tot de kust van het IJsselmeer.
  • Huur een fiets en bekijk de kleurrijke bollenvelden rondom Petten.
  • Petten heeft een van de mooiste stranden van Noord-Holland.

De duinen van Petten

Aan de zuidkant van de Hondsbossche Zeewering, vlakbij Schoorl, liggen de breedste en hoogste duinen van het land. De accommodatie in het gebied is beperkt, wat deze locatie tot een heerlijk rustige en vriendelijke vakantiebestemming maakt. Noord-Holland is lang en smal, vooral bij Petten. Daarom kunt u hier prachtige dagtochten maken van de Noordzeekust tot de kust van het IJsselmeer, waarbij u mooie steden als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik tegenkomt. Ook Alkmaar is dichtbij.

Activiteiten in Petten

Naast de natuur biedt de omgeving van Petten nog allerlei andere leuke activiteiten. U kunt midgetgolf spelen of genieten van watersporten zoals parasailen of varen met een speedboot. In de lente bloeien de tulpen op de kalk- en zandgronden tussen de duinen en de Noord-Hollandse polder. Het is een absolute aanrader om een fiets te huren en door de kleurrijke bollenvelden rondom Petten te fietsen.

Overnachten in Petten

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Petten vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Petten