Natuur

Spaarnwoude

8 van 12 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Tussen Haarlem, Velsen en Amsterdam ligt het recreatiegebied Spaarnwoude. Spaarnwoude is een uitgestrekt gebied van drie duizend hectare, dat wordt gekenmerkt door bossen, weilanden en waterpartijen. Bezoekers komen naar Spaarnwoude voor hun rust en om uiteenlopende (sportieve) activiteiten te ondernemen.

  • Ontsnap de drukte van Haarlem en Amsterdam.
  • Spaarnwoude is de perfecte plek voor sportieve activiteiten.
  • Voor kinderen zijn er speelweides en een boerderij.

Sportief in Spaarnwoude

Wilt u Haarlem of Amsterdam verlaten voor een dagje in de natuur, dan is Spaarnwoude hiervoor het aangewezen gebied. Ga bijvoorbeeld golfen op Golfbaan Spaarnwoude, huur een boot bij een van de jachthavens of ga klimmen op de Klimmuur Spaarnwoude. Daarnaast kunt u ook fietsen, wandelen, paardrijden, mountainbiken, kanoën en zelfs skiën op een indoor skibaan!

Spaarnwoude voor kinderen

Naast alle bovengenoemde activiteiten kunnen kinderen zich ook uitleven. Zo kent Spaarnwoude diverse speelweiden en strandjes. De grootste publiekstrekker van Spaarnwoude is de Informatieboerderij Zorgvrij. Op deze melkvee- en schapenhouderij zijn kinderen van harte welkom om te komen bijdragen aan het boerenleven.

Overnachten in Haarlem

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Haarlem vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!