© Haarlem Marketing
Categorie:Noord-Holland

Weekend Haarlem

Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland, wordt ook wel de bourgondische stad van Noord-Holland genoemd. U kunt er heerlijk wandelen langs de grachten, genieten van schitterende kunst, u kunt er lekker winkelen en ook vindt u in Haarlem fijne restaurants waar u lekker kunt eten. Haarlem is een heerlijke sfeervolle stad om de Nederlandse herfst te beleven.

  • Haarlem is de perfecte stad voor een weekendje weg.
  • Kunstliefhebber? Bezoek dan het Frans Hals Musuem of het Teylers Museum.
  • Wandel door schattige winkelstraatjes en strijk neer bij een van de vele goede restaurants in Haarlem.

Kunst en Cultuur in Haarlem

Naast de vele historische gebouwen die u ziet in de oude binnenstad, staat Haarlem ook bekend als stad voor de kunstliefhebber. Breng een bezoekje aan het schitterende Teylers museum aan de Hallen of bezoek het Frans Hals museum waar de werken van Hals zelf, maar ook Jan Steen en Jacob van Ruysdael te bewonderen zijn.

3x culinair genieten in Haarlem

Na een dag wandelen door de mooie stad Haarlem, musea te hebben bezocht en door de leukste winkelstraten te hebben gelopen is het tijd om lekker te eten en te drinken, en dat kan in Haarlem uitstekend! Haarlem kent een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan cafes en restaurants. En kent ook veel culinaire zaken waar men veelal op ambachtelijke en duurzame manier produceren.

Wij hebben alvast 3 favoriete adressen geselecteerd:

1. Café Colette

Gezellig, niet te formeel restaurant in prima brasserie stijl. Geniet van de vele heerlijke gerechtjes van internationale allure.

Adres: Oude Groenmarkt 22, Haarlem

2. Restaurant ML ★☆☆

In een prachtig verbouwd pand uit de Neo-Renaissance serveert men een combinatie van klassiek en modern van absolute topkwaliteit. Niet voor niets beloond met een Michelin-ster.

Adres: Klokhuisplein 9, Haarlem

3. Wijnbar VIQH

Een must voor de wijnliefhebber! Sfeervolle wijnbar waar u vele schitterende (maar ook heel betaalbare) wijnen kunt proeven in combinatie met kleine, smaakvolle hapjes. Ideaal voor een herfstige middag.

Adres: Grote Markt 4, Haarlem 

Vond je dit interessant? Ontdek meer