Musea

Westfries Museum

7 van 9 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Roode Steen 1
1621CV Hoorn
Bekijk de website

Het Westfries Museum vertelt het verhaal van een van de meest enerverende periodes uit de geschiedenis van Nederland en West-Friesland in het bijzonder. Waan u in de Gouden Eeuw en bekijk de vele topitems uit de periode 1500-1800.

  • Waan u direct in de Gouden Eeuw.
  • De collectie bevat ruim 30.000 objecten.
  • Vaar mee op het VOC-schip de Halve Maen.

Gevestigd in een van de mooiste monumenten van Hoorn, pal aan het centrale plein de Roode Steen vindt u sinds 1880 het Westfries Museum. Het gebouw stamt al uit 1632 en heeft in het verleden een rechtbank gehuisvest. Tot 1932 deelden het kantongerecht en het museum het gebouw.

Het rijksmonument herbergt momenteel maar liefst 25 stijlkamers met schilderkunst, porselein, glas-en zilverwerk. Stap door de poorten van het 17e-eeuwse monument en waan u direct in de Gouden Eeuw!

Museumschip de Halve Maen

Onderdeel van het Westfries Museum is het museumschip de Halve Maen. Dit nagebouwde VOC-schip uit de 17e eeuw is de enige varende replica uit de Gouden Eeuw in Nederland. U kunt op vrijdagavonden van mei tot oktober meevaren op dit prachtige zeilschip.

Rondleidingen

Laat u verrassen door andere invalshoeken en luister naar de verhalen van een ervaren gids. Zij kennen als geen ander de verhalen achter de museumstukken en de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland in de Gouden Eeuw. Kies voor een rondleiding door het museum of breid deze uit met een stadswandeling door het authentieke Hoorn.

Wilt u alles op uw gemak vanuit een luie stoel bekijken? Reserveer dan de virtuele rondleiding. Met de virtual reality bril wandelt u door het Hoorn uit de Gouden Eeuw.

Bereikbaarheid Westfries Museum

Hoorn is op slechts 30 minuten van Amsterdam gelegen in het hart van West-Friesland. Hoorn is met de trein uitstekend te bereiken. Het museum is slechts 10 minuten lopen vanaf het station. Vanwege het oude karakter van het pand is het museum niet geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

Overnachten in Hoorn

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Hoorn vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!