Foto: © Ellen van den Doel
Overijssel

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is een uitgestrekt natuurgebied dat bestaat uit bossen en heidevelden. De heide is zelfs een van de langste, aangesloten heidegebieden van Europa. De das, vos, ree, bunzing, steenmarter en zo’n 75 soorten vogels vormen de vaste bewoners van het gebied. Er zijn diverse uitzichtpunten op de Sallandse Heuvelrug vanwaar u in alle rust kunt genieten van de schitterende vergezichten en flora en fauna.

  • Pak je camera voor een sprookjesachtige paarse zee van bloeiende heide elk jaar in augustus.
  • Pak je mountainbike en geniet van de natuur tijdens een actieve tocht door het natuurpark.
  • Pak je wandelschoenen en ontdek het grootste heidegebied van Noordwest-Europa te voet.
Adres:
Grotestraat 281
7441GS Nijverdal
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De spoken van de Sallandse Heuvelrug

Jeneverstruiken en witte berken behoren tot de karakteristieke flora van het gebied. De inwoners van Salland zagen deze planten vroeger aan voor spoken en ‘witte wieven’, ook wel heksen. Loopt u zelf op een stille en mistige ochtend over de Sallandse Heuvelrug dan zult u begrip hebben voor deze vergissing.

Actie in de ‘bergen’

Zesentwintig ‘bergen’ telt het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest-Europa. Deze verrassende hoogteverschillen zorgen voor een haast on-Nederlands landschap. Maak een actieve tocht te voet of op de fiets en geniet van de prachtige vergezichten.

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan veertig natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De natuurgebieden van Nederland

Bekijk hier alle natuurgebieden van Nederland. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 21 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen.

Lees meer