Categorie:Overijssel

Fietsroute Lageveld (55 km)

Het oosten van Nederland is ongelooflijk mooi! Hier is nog volop ruimte. Er zijn prachtige natuurgebieden, oude dorpjes met historische kerkjes en pleintjes en natuurlijk zijn er vele oude boerderijen waar u een kijkje kunt nemen en kunt genieten van de locale lekkernijen. Dus, bent u in die omgeving op bezoek, maak dan eens een mooie fietstocht en ontdek het vele moois dat Twente te bieden heeft.

  • Geniet van het ruime landschap van Twente.
  • Fiets door de karakteristieke dorpjes.
  • Bekijk onderweg de museumboerderij Erve Hofman.

Museumboerderij Erve Hofman

Eeuwenlang was de voornaamste bron van inkomsten in dit gebied de landbouw. Helaas bleek dat in de praktijk vaak niet genoeg op te leveren om van te leven. Dit leidde ertoe dat men op vele boerderijen andere activiteiten ontplooide als weven, schoenlappen en smidswerk om wat bij te verdienen. Onderweg, langs de Lageveldroute kunt u bij museumboerderij Erve Hofman (Hellendoorn) een kijkje nemen in dit vroegere boerenbestaan.

Bezoek de Gotische kerk Den Ham

Onderweg komt u ook langs Den Ham, een schitterend en eeuwenoud brinkdorpje met een beroemde Hervormde kerk in Gotische stijl. Zeker de moeite waard om even af te stappen. En heeft u inmiddels een beetje trek gekregen van het fietsen, dan vindt u in Den Ham ook restaurant De Beuk, waar u op een fleurig terras kunt genieten van een lekker en betaalbaar hapje en drankje in een kindvriendelijke omgeving. Adres: Dorpsstraat 7, Den Ham.

Download hier de fietsroute (als PDF)

Vond je dit interessant? Ontdek meer