Overijssel - Wat te doen in Overijssel? De beste tips - Holland.com

Overijssel

Overijssel is een combinatie van natuur en historische steden en valt het best te voet of met de fiets te ontdekken. De rivier de IJssel heeft hier eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld. De provincie dankt zijn welvarende Hanzeatische verleden aan deze rivier. Vandaag de dag zorgt de rivier voor een groen en gevarieerd landschap en ongerepte natuurreservaten die elk jaar vele toeristen trekken. 

  • Duik in het roemrijke verleden van de Hanzesteden zoals Deventer en Zwolle.
  • Verken het pittoreske Giethoorn, het 'Venetië van het Noorden'.
  • Geniet van de mooie omgeving en ongerepte natuurreservaten.

Hoogtepunten van Overijssel 

De grootste attracties van Overijssel zijn het Hanzeatische verleden, de Nationale Parken en de culinaire specialiteiten. Duik in het roemrijke verleden van Hanzesteden zoals Deventer en Zwolle. De stadscentra bieden een fascinerende mix van geschiedenis, monumenten en traditie. Een ander prachtig onderdeel van Overijssel zijn de natuurlijke landschappen. Een bezoek aan Giethoorn, 'het Venetië van het noorden', is een must. Om maar te zwijgen over de duizenden vogels die broeden in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Last but not least: Overijssel staat ook bekend om de geweldige wildgerechten die er in de herfst geserveerd worden.  

Bezoek Overijssel 

Ongeacht in welke tijd van het jaar u Overijssel bezoekt, het is er altijd prachtig. U kunt de ins en outs van Overijssel het beste te voet of met de fiets verkennen. Zeker tijdens de lente en de zomer verandert Overijssel in een paradijs voor fietsers.

Overnachten in Overijssel

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Overijssel vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Alles over Overijssel

Bezoek de Hanzesteden Kampen en Zwolle, maar ook natuurgebieden als de Weerribben en de IJsseldelta.