ellen26 via pixabay

Waarom gaan?

Het mag dan wel de kleinste provincie van Nederland zijn, provincie Utrecht heeft vele natuurgebieden en bijzondere kastelen die u kunt bezoeken. Sla ook de sfeervolle steden Utrecht en Amersfoort niet over.

Dingen om te doen

Eten en drinken

In deze provincie zijn veel kastelen en buitenplaatsen met schitterende landgoederen. U kunt er soms op heel bijzondere plekken eten en drinken of overnachten. In de stad Utrecht zitten de cafés en restaurants dicht bij elkaar. Vooral rondom de Oude Gracht is het sfeervol met terrassen en werfkelders aan het water.

© Juri Hiensch
Eten & drinken

8x restaurants in Utrecht

Bekijk onze lijst met leukste en lekkerste restaurants in Utrecht.

Kastelen

5 culinaire kasteelervaringen

Dineer vorstelijk in een kasteel of op een landgoed. Bezoek de mooiste plekken en geniet van elegante diners in een majesteitelijke omgeving.

© Ryan Plomp
Eten & drinken

Cafés en terrassen in Utrecht

10x leukste cafés en terrassen van Utrecht.

Overnachten

Overdekt shoppen in Utrecht

Ontdek de beste plekjes voor overdekt shoppen in Utrecht.

Lees meer

Ontdek de provincie Utrecht

In het hart van Nederland vindt u de provincie Utrecht. Het is de kleinste provincie, maar het heeft veel te bieden. Steden, pittoreske dorpjes, afwisselende natuur, maar ook attracties en musea.

Historische steden
De gelijknamige hoofdstad van de provincie Utrecht is gebouwd rondom de Domkerk. De stad staat bekend om de vele grachten met werfkelders, terrasjes, restaurants en vele winkelstraten. Ook Amersfoort heeft een indrukwekkend historisch stadscentrum met grachten en middeleeuwse stadsmuren.

Ontdek provincie Utrecht per fiets
De omgeving leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Er zijn diverse fietsvakanties door deze provincie zoals de Oude Steden Tour of de IJsselmeer en Noordzee Route.

Provincie Utrecht met kinderen
Voor kinderen is er een hoop te doen in deze provincie. U kunt naar dierenparken als Ouwehands Dierenpark Rhenen en Dierenpark Amersfoort. Of het Nijntje Museum waar peuters de wereld van het beroemde konijntje kunnen ontdekken.

Bereikbaarheid van de provincie Utrecht
Vanaf Amsterdam en Schiphol pakt u gemakkelijk de trein naar de hoofdstad Utrecht. U bent er al binnen een half uur. Vanwege de centrale ligging gaan er vanaf en naar station Utrecht Centraal naar veel steden rechtstreekse treinen. Ook is er een uitgebreid netwerk van bussen.

© Nimue Slot
Kastelen

Kastelen in Utrecht

Beleef de oude tijden in de Utrechtse kastelen en ontdek de rijke geschiedenis.

Natuur

Natuurgebieden in Utrecht

Ontdek de Utrechtse natuur: oude forten in prachtige landschappen en watersport in Vinkeveen en Loosdrecht.

Fietsvakanties in Utrecht

Waar is wat?