Utrecht

Het mag dan wel de kleinste provincie van Nederland zijn, provincie Utrecht heeft vele natuurgebieden en bijzondere kastelen die u kunt bezoeken. Sla ook de sfeervolle steden Utrecht en Amersfoort niet over.

Accommodatie in de provincie Utrecht

Zoekt u een accommodatie in Utrecht? Bekijk het aanbod aan hotels en vakantiehuizen in deze provincie vol prachtige natuurgebieden en kastelen en landgoederen.

Lees meer

Ontdek de provincie Utrecht

In het hart van Nederland vindt u de provincie Utrecht. Het is de kleinste provincie, maar het heeft veel te bieden. Steden, pittoreske dorpjes, afwisselende natuur, maar ook attracties en musea.

Historische steden

De gelijknamige hoofdstad van de provincie Utrecht is gebouwd rondom de Domkerk. De stad staat bekend om de vele grachten met werfkelders, terrasjes, restaurants en vele winkelstraten. Ook Amersfoort heeft een indrukwekkend historisch stadscentrum met grachten en middeleeuwse stadsmuren.

Ontdek provincie Utrecht per fiets

De omgeving leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Er zijn diverse fietsvakanties door deze provincie zoals de Oude Steden Tour of de IJsselmeer en Noordzee Route.

Provincie Utrecht met kinderen

Voor kinderen is er een hoop te doen in deze provincie. U kunt naar dierenparken als Ouwehands Dierenpark Rhenen en Dierenpark Amersfoort. Of het Nijntje Museum waar peuters de wereld van het beroemde konijntje kunnen ontdekken.

Bereikbaarheid van de provincie Utrecht

Vanaf Amsterdam en Schiphol pakt u gemakkelijk de trein naar de hoofdstad Utrecht. U bent er al binnen een half uur. Vanwege de centrale ligging gaan er vanaf en naar station Utrecht Centraal naar veel steden rechtstreekse treinen. Ook is er een uitgebreid netwerk van bussen.

Kaart van Utrecht