Foto: © Alieke Datema (Asgraphy)
Categorie:Utrecht

Forten bij Utrecht

In de omgeving van Utrecht liggen tientallen forten die niet langer een militair doel hebben, waaronder Fort Rijnauwen, Fort Vechten, Fort Everdingen en De Lunetten. De forten, gelegen in prachtige gebieden, zijn een hele bezienswaardigheid. Acht forten bij Utrecht maken deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit is een stuk land dat een verdedigingslinie vormde doordat het onder water kon worden gezet. Het grootste deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt in de provincie Utrecht, rond de stad Utrecht.

  • Ontdek dit unieke stuk historie.
  • Onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
  • Op weg naar UNESCO Werelderfgoed 2020.

Forten en Omgeving 

Het lokale VVV-kantoor heeft verschillende tours en pakketten waarmee u de Forten bij Utrecht kunt ontdekken. U kunt lopen, fietsen, skaten en varen langs de forten of een pakket boeken met een rondvaart en een high tea. Of uw voorkeur nu uitgaat naar de historische forten of naar de natuurlijke omgeving: u zult niet teleurgesteld worden. 

Tochten en Pakketten 

Ontdek de stad Utrecht door een van de vele paden langs de forten te volgen. Het lokale VVV-kantoor kan u helpen een tocht of pakket uit te kiezen die bij uw wensen past.

Vond je dit interessant? Ontdek meer