Musea

Nationaal Militair Museum

1 van 2 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Verlengde Paltzerweg 1
3768MX Soest

Ontdek de geschiedenis van het Nederlandse leger in het Nationaal Militair Museum in Soest. Leer de mens achter de krijgsmacht kennen en hoor de persoonlijke verhalen van bijzondere Nederlandse militairen.

  • Ontdek 5000 jaar militaire geschiedenis, van pijlpunten uit het stenen tijdperk tot tanks en vliegtuigen.
  • Maak kennis met de verhalen van bijzondere Nederlandse militairen.
  • Vlieg in een F-16 simulator of doe mee met een workshop.

In de collectie zitten de meest uiteenlopende voorwerpen, van pijlpunten uit het stenen tijdperk en Middeleeuwse harnassen tot tanks en vliegtuigen. Aan de hand van deze unieke voorwerpen komt 5000 jaar militaire geschiedenis tot leven.

Ook maakt u kennis met de verhalen van bijzondere Nederlandse militairen, zoals Marco Kroon, die in 2009 de hoogste dapperheidsonderscheiding van Nederland kreeg, en Gerben Sonderman, de legendarische testpiloot van Fokker en lid van het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Workshops en simulators

Er zijn niet alleen objecten te zien in het Nationaal Militair Museum, er is ook genoeg te doen! Test uw reactievermogen of vlieg in een F-16 simulator. Kinderen kunnen hun eigen buskruit maken of hun favoriete vliegtuig knutselen in een workshop. Het museum is leuk voor jong én oud.

Meer in de omgeving

Het Nationaal Militair Museum zit in Soest, een gezellig dorp in de provincie Utrecht. Ook rondom het museum is genoeg te doen. Geniet van het uitzicht vanaf de 30 meter hoge uitkijktoren of maak een wandeling of fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug.

Overnachten in Soest

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Soest vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!