© Anne Reitsma - NMM
Categorie:Utrecht

Nationaal Militair Museum

Ontdek de geschiedenis van het Nederlandse leger in het Nationaal Militair Museum in Soest. Leer de mens achter de krijgsmacht kennen en hoor de persoonlijke verhalen van bijzondere Nederlandse militairen.

  • Ontdek 5000 jaar militaire geschiedenis, van pijlpunten uit het stenen tijdperk tot tanks en vliegtuigen.
  • Maak kennis met de verhalen van bijzondere Nederlandse militairen.
  • Vlieg in een F-16 simulator of leef je uit op de stormbaan.
Adres:
Verlengde Paltzerweg 1
3768MX Soest
Toon locatie in Google Maps

In de collectie zitten de meest uiteenlopende voorwerpen, van pijlpunten uit het stenen tijdperk en Middeleeuwse harnassen tot tanks en vliegtuigen. Aan de hand van deze unieke voorwerpen komt 5000 jaar militaire geschiedenis tot leven.

Ook maakt u kennis met de verhalen van bijzondere Nederlandse militairen, zoals Marco Kroon, die in 2009 de hoogste dapperheidsonderscheiding van Nederland kreeg, en Gerben Sonderman, de legendarische testpiloot van Fokker en lid van het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Speurtocht en vlieg-simulator

Er zijn niet alleen objecten te zien in het Nationaal Militair Museum, er is ook van alles te doen. Leer het NATO-alfabet of vlieg in een F-16 simulator. Ga met een spannende speurtocht op ontdekking, rijd in een mini-tank of leef je uit op de stormbaan. Tijdens schoolvakanties zijn er workshops en extra activiteiten.

Meer in de omgeving

Het Nationaal Militair Museum zit in Soest, een gezellig dorp in de provincie Utrecht. Ook rondom het museum is genoeg te doen. Geniet van het uitzicht vanaf de 30 meter hoge uitkijktoren of maak een wandeling of fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Mauritshuis, Den Haag

Ontdek de musea van Nederland

Nederland telt honderden musea. De beste Nederlandse musea vindt u hier in ons overzicht met top musea in Nederland.

Lees meer