Kastelen

Paleis Soestdijk

75 van 103 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Amsterdamsestraatweg 1
3744AA Baarn

Paleis Soestdijk werd in de zeventiende eeuw gebouwd en werd tot 2006 bewoond door leden van de koninklijke familie. Sindsdien is het paleis geopend voor het publiek en zijn er rondleidingen die u meer leren over dit majestueuze gebouw.

  • Tot 2006 werd Paleis Soestdijk bewoond door leden van het koninklijk huis.
  • Dwaal door de uitgestrekte paleistuinen.
  • Geniet van een koninklijke lunch of borrel bij de Oranjerie.

Bewoners van Soestdijk 

Paleis Soestdijk is in de zeventiende eeuw als buitenhuis gebouwd door de burgemeester van Amsterdam. Koning Willem II liet het uiteindelijk verbouwen tot echt zomerpaleis. Door de eeuwen heen hebben er veel leden van de koninklijke familie in het paleis gewoond; van koning Willem II en zijn vrouw Anna Paulowna in 1815 tot koningin Juliana en prins Bernhard in 2004. Soestdijk was een plek waar zij belangrijke gasten zoals Nelson Mandela en Winston Churchill ontvingen. Tijdens de Franse en Duitse bezettingen in 1795 en 1940 werd het paleis bewoond door legerofficieren.

Wandel door de paleistuinen

Niet alleen het paleis zelf is prachtig, ook de tuinen zijn een bezoek meer dan waard. De landschapstuin met vijver, slingerende beek en gazons werd begin negentiende eeuw in opdracht van koning Lodewijk Napoleon aangelegd. Van mei tot oktober geven gidsen regelmatig rondleidingen door de paleistuinen.

Rondleiding in het Paleis 

Geniet van de historische ambiance in Paleis Soestdijk en de groene omgeving van het paleis. U kunt het paleis ontdekken tijdens een rondleiding met gids. Deze worden op vrijdag, zaterdag en zondag gehouden. Reserveringen moeten ver van tevoren worden gemaakt.

Meer informatie vindt u hier