© Sabrina Schlich
Natuur

Cadzand

79 van 98 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Vakantie vieren in Zeeland is heerlijk in Cadzand. Geniet van de prachtige stranden, wandel door het prachtige natuurgebied het Zwin, fiets langs de mooiste plekjes in Zeeuws-Vlaanderen en proef de zilte smaken uit de Zeeuwse keuken.

  • Geniet van de mooie witte stranden en duinen van Cadzand.
  • Ontdek de mooiste plekjes van Zeeuws-Vlaanderen vanuit Cadzand.
  • Cadzand is verkozen tot de heilzame zeedbadplaats van Nederland.

Heilzame zeebadplaats

Cadzand is verkozen tot heilzame zeebadplaats van Nederland. Deze officiele onderscheiding heeft Cadzand samen met Domburg als enige twee badplaatsen in Nederland verkregen van de European Spas Assocation en Deutsche Heilbäderverband. Deze officiële status dankt Cadzand aan de kwaliteit van de stranden en zeewater die bijdragen aan de gezondheid van toeristen en inwoners. Het heilzame zeewater, de schone zeelucht, en de Zeeuwse producten worden gebruikt in de vele wellness activiteiten en Thalassotherapieën die Cadzand aanbiedt. Bovendien zijn de Zeeuwse zaligheden overal verkrijgbaar; Niet alleen zijn ze heel erg lekker, maar ook bewezen gezond en voedzaam.

Wat kunt u doen in Cadzand?

Een vakantie in Cadzand zorgt voor een vakantie vol strandplezier voor het hele gezin. Van prachtige stranden, mooie duinen, de gezellige Boulevard de Wielingen tot de prachtige Mariakerk midden in het dorpje. Ook ligt Cadzand nabij het mooie natuurgebied Het Zwin, met een grote diversiteit aan planten en vele soorten vogels. Een wandeling door dit unieke natuurreservaat is dan ook zeker een aanrader! Cadzand is ook een ideale locatie om meer van Zeeland te ontdekken. Zo kunt u heerlijk een dagje naar het historische plaatsje Sluis of met de veerpont naar Vlissingen en Middelburg ontdekken.

Waar kunt u lekker eten in Cadzand?

Na een actieve dag zin in een lekker etentje? Dan is het sfeervolle restaurant ‘De Drie Gevels’ (adres: Badhuisweg 58, Cadzand) zeker aan te bevelen. Wilt u haute cuisine in een ontspannen, mediterrane sfeer? Dan is Pure-C (adres: Boulevard De Wielingen 49, Cadzand) van topkok Sergio Herman, een bijzondere belevenis. Op basis van veel lokale producten tovert hij hoogstaande gerechten op tafel. Ook de wijnen zijn heel bijzonder!

Bereikbaarheid en parkeren in Cadzand

Cadzand ligt op twee uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven  Amsterdam Airport Schiphol. Ook per trein en bus kunt u Cadzand goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In Cadzand-bad geldt betaald parkeren van 1 apr t/m 30 sep op alle dagen van de week van 11.00-18.00 uur. Kortparkeren (max 2 uur) geldt alleen op het parkeerterrein aan de Boulevard de Wielingen. Onbeperkt parkeren is ingesteld op de overige parkeerterreinen en parkeerplaatsen langs de Boulevard de Wielingen, op het parkeerterrein aan Leeuwerikenlaan en op het parkeerterrein aan de Stijn Albregtstraat te Cadzand-bad. Het tarief in Cadzand is € 0,30 per 12 minuten.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een huisje aan zee; u vindt in Cadzand voor elke smaak en budget de perfecte accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Bent u in Cadzand en wilt u meer van de omgeving zien, dan mag u de plaatsjes Middelburg,  Domburg en Renesse eigenlijk niet missen.

Tip van de redactie: 

In Cadzand staat een authentieke bergkorenmolen ‘Nooit Gedacht’ uit 1998, die moet u zeker even bekijken én kunt u zelfs ook bezoeken. Adres: Zuidzandsestraat 3, Cadzand.