Kom naar Ouddorp: familiebadplaats bij uitstek - Holland.com
Foto: © Capturing Life as it happens
Zeeland

De familiebadplaats Ouddorp

Op het uiterste puntje van het eiland Goeree-Overflakkee ligt Ouddorp. Deze familiebadplaats bij uitstek heeft veel te bieden naast uitgestrekte stranden, prachtige natuur en volop ruimte. Het 18 kilometer lange strand wordt door een duinenrij van de plaats Ouddorp gescheiden.

  • Bij Ouddorp vindt u 18 kilometer strand.
  • Het dorp ligt op het mooie eland Goeree-Overflakkee, grenzend aan Zeeland.
  • Ontdek de vele watersportmogelijkheden.

Ouddorp: de parel van Goeree-Overflakkee

Het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee grenst aan de provincie Zeeland en is daar via de Brouwersdam mee verbonden. Een van de fraaiste dorpen op Goeree-Overflakkee is Ouddorp, van grote afstand te herkennen aan de kerktoren. Toch komen de meeste bezoekers naar Ouddorp vanwege een andere toren: de hoge, vierkante Vuurtoren Westhoofd wijst met zijn witte punt de weg naar het fantastische strand en de achterliggende duinen.

Ouddorp: goed bereikbaar

Aangetrokken door de fraaie vuurtoren maken talloze vakantiegangers in Zeeland een tochtje over de Brouwersdam naar Ouddorp. Ook vanuit het noorden is Ouddorp goed bereikbaar, bijvoorbeeld via de N57 vanuit Rotterdam (een ritje van ongeveer drie kwartier). Ouddorp is een aantrekkelijke vakantiebestemming vanwege de interessante plaatsen in de buurt: de historische stad Dordrecht, de beroemde windmolens van Kinderdijk en het beschermde natuureiland Tiengemeten in het Haringvliet liggen allemaal op minder dan een uur rijden. Goed om te weten: vakantiegangers vinden alles wat ze nodig hebben voor een ontspannen vakantie in en om Ouddorp, van supermarkten en bakkers tot fietsenverhuur en een ziekenhuis (in Dirksland).

 18 kilometer strand

In Ouddorp heeft u de keuze tussen maar liefst vier stranden: Kuststrand Brouwersdam, Kuststrand Vuurtoren, Strand Noord en Kuststrand Flauwe werk. De eerste is het populairst en biedt de meeste voorzieningen, en ligt op slechts 8 kilometer van Ouddorp. De Brouwersdam is geliefd bij watersporters vanwege de gunstige omstandigheden voor wind- en kitesurfen. Op zomerdagen met genoeg wind leven ruim duizend surfers zich uit op het water van de Noordzee en het nabijgelegen Grevelingenmeer! Het Zeil- & Surfcentrum midden op de Brouwersdam is de ontmoetingsplek voor alle surfers. Wie een ritje met een blokart wil maken (strandzeilen) kan een karretje met zeil huren bij strandpaviljoen Natural High op de Brouwersdam. En natuurlijk komen ook zonaanbidders volledig aan hun trekken op de stranden rond Ouddorp.

Actief op het Grevelingenmeer

Echte watersportliefhebbers komen naar het Grevelingenmeer. U kunt hier terecht voor alle vormen van watersport. Op het Grevelingenmeer kunt u zeilen, surfen en kitesurfen. Ook is het hier mogelijk om les te krijgen en aan uw techniek te schaven. Wilt u liever op een rustiger manier van het Grevelingenmeer genieten? Kies dan voor een rondvaart. Er zijn verschillende aanbieders die u graag het natuurschoon laten zien. Opstapplaatsen zijn onder meer bij De Punt en Port Zélande.

Uitstapjes en activiteiten in de buurt van Ouddorp

Diverse wandel- en fietsmogelijkheden bieden u de rust die u zoekt. Ze vormen bovendien een uitgelezen manier om te genieten van de omgeving van Ouddorp. Als u in het voorjaar komt, dan leiden fietspaden u door de prachtige tulpenvelden in Oude-Tonge, op zo'n 30 kilometer van Ouddorp. 's Zomers kunt u met de gerestaureerde stoomtram over de Brouwersdam naar Schouwen-Duiveland. Onderweg kunt u genieten van zon, zee en strand bij een van de gezellige strandpaviljoens.

Het eiland dat direct ten zuiden ligt, is Neeltje Jans, onderdeel van de Deltawerken. Hier komt u van alles te weten over de Nederlandse strijd tegen het water. Een van de eerste plaatsen die u tegenkomt op het eiland Schouwen-Duiveland is Renesse, een populaire vakantiebestemming vanwege zijn prachtige stranden. Niet ver daarvandaan weet havenplaats Brouwershaven bezoekers te betoveren met zijn Raadhuis uit de renaissance, centraal gelegen haven en Nicolaaskerk. Trakteer uzelf op een lekkere portie kibbeling of een broodje haring bij de vishandelaren in de haven!

Een ideaal gebied om te fietsen

Ouddorp, het eiland Goeree-Overflakkee en de aangrenzende provincie Zeeland lenen zich perfect voor fietstochten. Het terrein is vlak, de fietspaden zijn mooi aangelegd en met enig geluk blaast de wind u op de terugweg weer naar uw hotel of vakantiehuis. Ontdek de hoogtepunten in de provincie Zeeland tijdens een fietsvakantie.

Beach

Mooie badplaatsen aan de kust

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Bestemmingen

Zeeland

Zeeland heeft prachtige stranden en leuke badplaatsen als Domburg en Renesse. Boek een vakantiehuis aan zee, ga fietsen of wadlopen en ontdek de beste restaurants.

Vond je dit interessant? Ontdek meer