Foto: © De Kromme Watergang
Zeeland

6x Michelin restaurants in Zeeland

Zeeland heeft het meest aantal Michelinsterren-restaurants van Nederland. Deze lijst staat bekend om de culinaire hoogstandjes met veelal met lokale topproducten.

  • Ontdek de heerlijke restaurants in Zeeland.
  • De top 6 lekkerste restaurants op een rijtje gezet.
  • Dineer in de lekkerste restaurants van Zeeland.

Zeeland is uitblinker met Michelinsterren

Elk jaar is het weer spannend welke restaurants de befaamde Michelin-ster of zelfs meerdere in de wacht slepen. De Michelin-ster wordt uitgereikt aan restaurants die uitblinken op zeer goede kwalitatieve keuken en correcte bediening, en geldt als belangrijke waardebepaling voor de gastronomische kwaliteit. Zeeland is een absolute uitblinker op het gebied van Michelin sterrenrestaurants en telt meer Michelin-sterrenrestaurants per hoofd van de bevolking vindt dan waar dan ook.

De culinaire vruchtbaarheid van Zeeland

In een omgeving met de meest vruchtbare landbouwgrond en zee aan alle kanten, is het niet verwonderlijk dat Zeeland ongekend veel culinaire hoogstandjes te bieden heeft. Heerlijke oesters, kreeften en volop vis; de topkoks in Zeeland verwerken ze tot de mooiste creaties. U bent dus verzekerd van een culinaire avond vol smaaksensatie.

De 6 Michelin-sterrenrestaurants van Zeeland zijn:

1. De Kromme Watergang ★★☆

De keuken van Edwin en Blanche Vinken is gebaseerd op aardse en zilte smaken van de lokale producten, verwerkt in heerlijke gerechten die passen in het Zeeuwse en Vlaamse landschap.

Adres: Slijkplaat 6, Hoofdplaat

2. Inter Scaldes ★★★

Jannis Brevet verdiende al meerdere Michelinsterren bij verschillende toprestaurants. Kenmerkend voor zijn kaart zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren én de kazen en fruit uit de Bevelandse polder.

Adres:  Zandweg 2, Kruiningen

3. ’t Vlasbloemeken ★☆☆

Eric en Bianca van Bochove ontvangen u in het Zeeuwse-Vlaamse grensdorp Koewacht en koken met al het lekkers van zee, vee en veld. Ofwel, fantastisch eten van lokale producten.

Adres: Nieuwstraat 8, Koewacht

4. Katseveer ★☆☆

Topkok Rutger van der Weel en zijn vrouw hebben een echte passie voor koken en gastvrijheid en dat proeft u aan alles.

Adres: Katseveerweg 2, Wilhelminadorp

5. Spetters ★☆☆

Chefkok Laurent Smallegange leerde het vak bij toprestaurants als Oud-Sluis en de Librije en serveert unieke gerechten met uitzicht op de prachtige haven bij Breskens.

Adres: Kaai 5, Breskens

6. Pure C ★★☆

Topkok Sergio Herman combineert zijn voorliefde voor lokale producten met mediterrane invloeden in zijn schitterend trendy ingericht restaurant.

Adres: Boulevard De Wielingen 49, Cadzand

Download hier de volledige lijst met alle Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

Lees meer

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">