De beste dingen om te doen in Breskens aan zee - Holland.com
Zeeland

Dingen om te doen in Breskens

Breskens is een van de mooiste badplaatsen in de provincie Zeeland en de uitgelezen plek om te genieten van een prachtig uitzicht op zee terwijl u over het strand wandelt. En voor wie meer wil dan alleen een strandwandeling, heeft dit authentieke dorp genoeg te bieden. Wij hebben de leukste activiteiten in Breskens voor u op een rij gezet.

  • Bezoek de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland, de Nieuwe Sluis.
  • Bekijk de collectie van het visserijmuseum.
  • Ontdek 4 kilometer aan strand en een authentiek vissersdorp.

Vuurtoren Nieuwe Sluis en de molen van Risseeuw

De highlight van Breskens is de unieke gietijzeren vuurtoren ‘Nieuwe Sluis’, waar als sinds 1868 licht brandt. De Nieuwe Sluis is  de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van Nederland. Deze achtkantige, zwartwitte vuurtoren staat op de zeedijk aan de ingang van de Westerschelde. De vuurtoren is nog steeds in gebruik en helpt de scheepvaart tussen Antwerpen en de Noordzee veilig hun weg te vinden. De vuurtoren is open voor bezoekers in weekenden van april tot en met oktober.

 Aan de andere kant van Breskens ligt de Molen van Risseeuw. In de Tweede Wereldoorlog werd de molen geraakt door een bom. Tegenwoordig is het prachtig begroeide restant van de molen een rijksmonument en de perfecte plek om een bijzondere foto te maken.

Visserijmuseum Breskens

Er is van alles te zien en leren in het Visserijmuseum te Breskens. In het museum ontdekt u alles over de visserscultuur van Breskens, van hun bijgeloof en schepen tot opsporingsapparatuur en vangsten. Verder kunt u in het museum een grote collectie vogels, schelpen en koralen bewonderen. In een groot zeeaquarium zijn onder andere haaien, platvissen en kreeften te zien.

Vissersdorp Breskens

Wilt u na de bovenstaande bezienswaardigheden nog even lekker wandelen of een hapje eten, dan biedt Breskens zeker mogelijkheden. Met bijna 4 kilometer aan strand hoeft u zich niet te vervelen en geniet u van het prachtige uitzicht en langsvarende schepen. Heeft u trek gekregen, bezoek dan één van de vele visrestaurants rond de vissershaven en het Spuiplein. Vanuit deze vissershaven kunt u een rondvaart of vistocht ondernemen. En misschien spot u onderweg zelfs zeehonden!

Bestemmingen

Zeeland

Hier vind je de perfecte combinatie van prachtige stranden, historische dorpjes en lokale culinaire hoogstandjes.

Vond je dit interessant? Ontdek meer