Goes - Wat te doen in Goes? Dit zijn de beste tips - Holland.com
Goes marina with the historic buildings
Goes marina with the historic buildings
Foto: © Manninx Shutterstock
Zeeland

Goes

Adres:
Singelstraat 11
4461HZ Goes

Het winkelhart van Zeeland vindt u in Goes: leuke boetiekjes, maar ook de grotere ketens. Voor oude ambachten gaat u naar het Ambachtscentrum.

  • Shop in de leukste winkels.
  • Pak een terrasje op de Grote Markt.
  • Wandel langs de vele rijksmonumenten.

Winkelstad Goes

Goes staat bekend als een uitstekende plek om te winkelen. Direct achter de Grote Markt zijn de meeste winkels gevestigd. Twee keer per week, op dinsdag en zaterdag kunt u in Goes terecht voor de gezellige weekmarkt met diverse kraampjes. Veel van de winkels zitten in historische gebouwen en zijn dus ook vanaf de buitenkant de moeite waard om te bekijken.

Middeleeuwse haven

Wist u dat de kademuren van de stadshaven tot de rijksmonumenten behoren? De namen van de kades herinneren nog aan de handelswaren die hier binnenkwamen: Turfkade, Bierkade. Tegenwoordig doet de haven alleen nog dienst als aanlegplek voor de plezierjacht.

Oude ambachten

Wilt u meer weten over de oude ambachten uit de streek? In het Ambachtencentrum neemt u een kijkje in de keuken van pottenbakkers, klompenmakers en de ijzersmid. Ambachtelijk snoepgoed haalt u in snoepwinkeltje. Kinderen mogen hier zelf zakjes vullen en afwegen. Het overdekte centrum is ideaal tijdens zowel goed als slecht weer.

Stranden

Mooie badplaatsen aan de kust

Verblijf in de beste badplaatsen en geniet van het water en strandleven.

Bestemmingen

Zeeland

Hier vind je de perfecte combinatie van prachtige stranden, historische dorpjes en lokale culinaire hoogstandjes.

Vond je dit interessant? Ontdek meer