Natuur

Kitesurfen

10 van 19 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Op zoek naar actie en avontuur? Dan is kitesurfen iets voor u! Deze sport is een combinatie van een aantal verschillende sporten als windsurfen, paragliding en snowboarden. Met een vlieger en een board scheert u over het water en springt u naar grote hoogten.

  • Ga alleen kiten bij een officiële kitesurfspot.
  • Neem bij weinig of geen ervaring eerst lessen.
  • Geniet van de zon, de wind en het water.

Waar kitesurfen in Nederland?

De beste plaats om te kitesurfen is het noorderstrand van Terschelling. De wind is hier harder dan aan het vasteland. Als het tij hoog is, kunt u ook op de zuidkant van het eiland kitesurfen. Andere goede plaatsen zijn Callantsoog en Groote Keeten. Het strand van Groote Keeten is in het hoogseizoen het meest geschikt, doordat het strand breder is en het er rustiger is.

Kitesurfen in Zeeland

De Zeeuwse stranden zijn ideaal voor watersporters. Met zoveel stranden in de buurt, is er altijd wel een strand waar de wind precies goed staat. In Zeeland is volop ruimte voor iedereen die houdt van een portie adrenaline!

Kitesurfen in Friesland

Behalve op Terschelling kunt u ook uitstekend kiten in Workum. Deze kitesurfspot behoort tot een van de beste van Europa. Met een stabiele wind vanaf het IJsselmeer en de ondiepe kustlijn is deze plek ideaal om het kitesurfen te leren. Er zijn kitesurfscholen aanwezig.

Waar kunt u het leren?

Wanneer u begint met kitesurfen is het verstandig om een rustige, ondiepe plaats op te zoeken. Het is raadzaam om in de buurt van ervaren kitesurfers te blijven zodat u hen om hulp kunt vragen. De wind speelt ook een belangrijke rol. Een matige wind uit één richting is goed om te beginnen. Veel badplaatsen hebben een kitesurfschool. Ze organiseren regelmatig lessen.

© Cor Gaasbeek

Strandhotels

Van Zeeland tot Zandvoort: Bekijk alle accommodaties aan het strand.