Mottekasteel bij Terra Maris Oostkapelle
Mottekasteel bij Terra Maris Oostkapelle
Foto: © Ton Stanowicki via www.beeldbank.zeeland.nl
Zeeland

Oostkapelle: natuur en stranden

Dit gezellige dorp aan de Zeeuwse kust bruist van de activiteiten, met leuke markten en fantastische stranden. In de natuurgebieden in de omgeving is het heerlijk fietsen en wandelen.

  • Dit deel van de Nederlandse kust staat bekend als zeer kindvriendelijk.
  • De stranden rond Oostkapelle horen tot de mooiste en schoonste van Nederland.
  • Het dorp grenst aan twee natuurgebieden met duinen en bossen.
Oostkapelle is een gemoedelijke badplaats. De cafés zitten altijd gezellig vol en er worden regelmatig markten gehouden. Beklim de kerktoren en geniet van het uitzicht over het reilen en zeilen in het dorp en het prachtige landschap en de polders van Walcheren.

De stranden van Oostkapelle

Oostkapelle staat bekend om zijn lange stranden met fijn zand waaraan een Blauwe Vlag werd toegekend vanwege de goede waterkwaliteit en het schone strand. In de buurt van het strand zijn talloze accommodaties te vinden, zoals vakantiewoningen en -appartementen. Breng ook een bezoek aan de ‘Zeeuwse Rivièra’, zoals het gebied rond de badplaatsen Westkapelle, Zoutelande en Dieshoek ook wel wordt genoemd. Hier vindt u duinen van wel 50 meter hoog. Het naburige dorp Vrouwenpolder heeft een prachtig, weids strand: Breezand, met een speelpiratenschip en uitnodigende strandtenten. Een ander fantastisch Zeeuws strand is te vinden bij de badplaats Domburg, aan de andere kant van Oostkapelle. Hier staan de typische Zeeuwse paalhoofden die tot in zee doorlopen. Daarnaast vindt u in Domburg een hondenstrand.

Ontdek de natuur

Tijdens uw strandvakantie in Oostkapelle hoeft u natuurlijk niet de hele tijd alleen maar te zeilen, vissen, duiken, surfen, zwemmen of zonnebaden. U kunt ook een fiets huren en op ontdekkingstocht gaan door de Walcherse polders. Bezoek het tot hostel omgebouwde Kasteel Westhove, waar u misschien zelfs een nacht kunt doorbrengen. Het Zeeuwse Museum voor natuur en landschap Terra Maris is gevestigd in de voormalige achttiende-eeuwse orangerie van het kasteel. U vindt het interessante museum in het natuurgebied De Manteling tussen Oostkapelle en Domburg.

Klederdracht en traditie

Voor bezoekers aan het dorp worden regelmatig klederdrachtshows georganiseerd. U waant zich terug in het verleden, toen de mannen in het zwart gekleed gingen en de vrouwen prachtige kappen droegen met zogenaamde ‘oorijzers'. Wist u dat ieder dorp in Zeeland zijn eigen hoofddeksel had? Ontdek nog meer tijdens uw vakantie in Oostkapelle!

Restaurants in Oostkapelle

Aan de rand van Oostkapelle, richting het strand, ligt restaurant de Boschhoek, met een groot, zonnig terras. In het centrum van het dorp vindt u café-restaurant de Babbelaar, waar steaks, spareribs en saté op de kaart staan. Als u liever aan het strand wilt eten, dan zijn er verschillende strandpaviljoens waar u terecht kunt. In het naburige Domburg heeft u keuze uit nog meer restaurants en bistro's. Van viskramen tot Chinese restaurants tot haute cuisine: het Zeeuwse en internationale culinaire aanbod is groot.

Leuke andere bestemmingen

Ontdek het veelzijdige schiereiland Walcheren en omgeving tijdens uw vakantie in Oostkapelle. Zo is de stad Middelburg met zijn rijke geschiedenis en fraaie abdij zeer de moeite waard, evenals de badplaats Domburg, met zijn idyllische huizen en monumentale watertoren. Natuurlijk moet u ook Zeeuwse specialiteiten gaan proeven, zoals oesters in Yerseke. Renesse is, met zijn 21 kilometer lange strand, al net zo'n aantrekkelijke bestemming als Vrouwenpolder, waar de beroemde Deltawerken te zien zijn.

Vakantiewoningen in Oostkapelle

In Oostkapelle vindt u talloze gezellige vakantiewoningen en -appartementen die dicht bij zee liggen. Een zeer fraaie en bijzondere accommodatie in Oostkapelle is het Stayokay hostel, dat is gevestigd in een voormalig kasteel. Daarnaast zijn er verschillende strandhotels, bed and breakfasts en kleine vakantieparken in Oostkapelle.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Lees meer
}">