Ouddorp

1.340 keer bekeken

37 van 53 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee, ligt Ouddorp. Het is een familiebadplaats bij uitstek, die u naast kust, natuur en ruimte veel te bieden heeft. Het strand is achttien kilometer lang en wordt door een duinenrij gescheiden van Ouddorp.  

  • Ouddorp heeft 18 kilometer strand.
  • Centraal in Zeeland gelegen.
  • Ontdek de vele watersportmogelijkheden.

18 kilometer strand in Zeeland

In Ouddorp kunt u kiezen uit maar liefst vier stranden; Kuststrand Brouwersdam, Kuststrand Vuurtoren, Strand Noord en Kuststrand Flauwe Werk. De eerste is het populairst en biedt de meeste voorzieningen.

Het Grevelingenmeer

Echte watersportliefhebbers gaan naar het Grevelingenmeer. U kunt hier terecht voor alle vormen van watersport. Op het Grevelingenmeer kunt u zeilen, surfen en kitesurfen. Ook kunt u lessen volgen om uw kunnen te verbeteren. Wilt u iets minder actief genieten van het Grevelingenmeer? Dan kunt u kiezen voor een rondvaart. Er zijn diverse aanbieders die u de pracht van de natuur laten zien. Opstapplaatsen onder andere bij De Punt en Port Zélande.

Meer in de omgeving van Ouddorp

Ruime wandel- en fietsmogelijkheden geven u de rust die u zoekt. Het is tevens een uitstekende manier om van de omgeving van Ouddorp te genieten. Als u in het voorjaar komt, fietst u tussen een veelheid aan bloemen die hier speciaal voor het bloemenzaad worden geteeld. 's Zomers rijdt er over de Brouwersdam een gerestaureerde tram naar Schouwen. Onderweg kunt u genieten van de zon, zee en het strand bij een van de gezellige strandpaviljoens.

Een eiland zuidelijker gelegen vindt u Neeltje Jans, onderdeel van de de Deltawerken. Hier leert u alles over de strijd van Nederland tegen het water.

Tip van de redactie

Met een fietsvakantie ziet u alle hoogtepunten van Zeeland.

Overnachten in Ouddorp

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Ouddorp vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Ouddorp
Bekijk deze video: Het strand

Nederland bestaat uit kilometers strand, getypeerd door het zand, de blauwe lucht en de eindeloze zee.

Een hotel in Zeeland boeken

Boek een hotel met uitzicht op de Zeeuwse duinen en zee.

Bekijk het aanbod