Zeeland

Proef het seizoen: Zeeuwse oesters

Zeeland en oesters zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ga eens kijken hoe ze gekweekt en verwerkt worden en daarna natuurlijk proeven hoe goed ze smaken.

  • Proef de zilte smaak van oesters in Zeeland.
  • Het oesterseizoen is van september tot en met eind april
  • Kent u het verschil tussen de 'Zeeuwse bolle' en de 'Zeeuwse platte'oester?

Liefhebbers van vis, schaal- en schelpdieren zijn in Zeeland aan het goede adres. En dat geldt zeker voor wie houdt van de lekkerste oesters, want op dat gebied hebben heeft Zeeland een reputatie hoog te houden.

De Zeeuwse oesters

In Zeeland komen de oesters voor in twee soorten: de 'Zeeuwse platte' en de 'Zeeuwse bolle', ofwel de 'creuse'. Beide worden ze gekweekt in de Grevelingen en de Oosterschelde. Het verschil tussen beide soorten is dat de 'Zeeuwse platte' pas na ongeveer zes jaar goed is voor consumptie, terwijl de 'Zeeuwse bolle' al na twee jaar gegeten kan worden. Dat maakt de 'Zeeuwse platte' niet alleen bijzonder verfijnd van smaak, maar ook schaarser.

Het oesterseizoen

Het oesterseizoen duurt van september tot en met april en dan kunt u deze lekkernij volop eten in de betere restarants in Zeeland.

Proef de Zeeuwse oester

De Zeeuwse oester is zout en fris van smaak, en het lekkerst met een sap van vers uitgeknepen citroen. Oesters kunt u eten in de betere Zeeuwse restaurant. Wij hebben er al een aantal voor u geselecteerd:

  • Nolet's Vistro Burgemeester Sinkelaan 6, Yerseke
  • De Oesterij Havendijk 12, Yerseke
  • Restaurant de Branding Havendijk 50, Yerseke
  • Restaurant Cadzandia Boulevard de Wielingen 2, Cadzand

Proef het seizoen

Zeeland staat bekend om mosselen. Proef de ultieme smaak van Zeeland.

Proef de unieke smaak van Zeeuwse kreeft in de lekkerste kreeft-restaurants.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">