Renesse

10.152 keer bekeken

177 van 243 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Puur genieten in Renesse; niet voor niets een van de populairste badplaatsen in het zalige Zeeland.

  • Bezoek Renesse en geniet van 21 kilometer aan witte stranden.
  • Ontdek de vele gezellige strandtenten en het feestelijke nachtleven.
  • Boek hier uw ideale accommodatie!

Zon, zee, zalig!

Renesse trekt iedere zomer een bonte mix vakantiegangers aan. Families, rustzoekers en jeugdige strandgangers lopen kriskras door elkaar in het pittoreske dorp. Eigenlijk is het niet zo verwonderlijk, wanneer je bedenkt dat Renesse een strand heeft dat zich strekt over 21 kilometer. Langs deze kustlijn bevinden zich een tiental strandtenten, waarvan een aantal ook in de winter geopend zijn.

De stranden van Renesse

Renesse ontving al meerdere malen een internationaal onderscheiden voor zijn schone stranden en uitstekende kwaliteit van het zwemwater. Een andere reden waarom de witte en schone stranden van Renesse in trek zijn bij een breed publiek is de diversiteit van de stranden. Renesse heeft natuur-, naakt-, familie- en actieve stranden, waar bezoekers kunnen surfen en waterskiën. Kortom, in Renesse is voor ieder wat wils.

Laad foto's

Bezienswaardigheden van Renesse

Jongeren komen vooral naar Renesse voor de feestcafés en discotheken, maar de badplaats heeft veel meer te bieden. In de zomer zijn er nachtmarkten, die zijn geopend tot middernacht. Verder kunt u in de nabije omgeving mooie fiets- en wandeltochten maken, die u voeren langs het Slot Moermond en de Sint-Jacobskerk. U kan zich geen seconde vervelen in Renesse.

Bereikbaarheid en parkeren in Renesse

Renesse ligt op zo’n twee uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per openbaar vervoer kunt u Renesse goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. Het best kunt u gebruik maken van Recreatietransferium Renesse, waar 900 parkeerplaatsen zijn op loopafstand van het centrum. ’s Zomers is er een shuttle-busje naar de campings en het strand.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een huisje aan zee; u vindt in Renesse voor elke smaak en budget de perfecte accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving:

Bent u in Renesse en wilt u meer van de omgeving zien, dan mag u plaatsjes als het eeuwenoude  Middelburg, de beroemde badplaats Domburg en Terneuzen eigenlijk niet missen.

Tip van de redactie:

Zeeland heeft een unieke culinaire traditie en vele heerlijke locale producten. Geniet van heerlijk vis, mosselen oesters, kokkels en uiteraard de unieke Oosterschelde-kreeft. Dat wilt u niet missen!

Ontdek meer in de omgeving
Renesse