Foto: © Eric Krull via Unsplash
Zeeland

Terneuzen

Terneuzen, een fraai stadje in Zeeland, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. Vandaag de dag is het een prettig stadje waar u kunt genieten van een gezellig oud centrum, watersport en vele oude monumenten.

  • Ontdek Terneuzen en bekijk het Arsenaal, het Oude Stadhuis en de Scheldeboulevard.
  • Geniet van de Zeeuwse lekkernijen als mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft.
  • Fiets door het ‘Verdronken Land van Saeftinghe’; het grootste aaneengesloten ‘natte land’ van West-Europa.

Wat kunt u doen in Terneuzen?

Terneuzen heeft volop bezienswaardigheden en volop recreatiemogelijkheden. Een van de dingen die u zeker niet wilt missen is Oud Terneuzen; een verzameling oude straatjes en huisjes in de binnenstad van Terneuzen, gevestigd op de oude 16e-eeuwse vestingwerken. Maar ook het oude Stadhuis van Terneuzen, gelegen aan de Noordstraat, is een uniek pand met een eeuwenoude historie. Of ‘Het Arsenaal’, een voormalig militair gebouw uit 1833 dat deel uitmaakte van de nieuwe vesting Terneuzen. Vandaag de dag vindt u er allerlei gezellige horecazaken en dienen de waterkelders als wijnkelders.

Ten slotte, een bezoek aan de Scheldeboulevard, met uitzicht op de Westerschelde is de moeite waard. Zeker in de zomer, want dan worden er vele beelden langs deze boulevard opgesteld. Ook de zeesluizen, met bezoekerscentrum Portaal van Vlaanderen zijn het bezoeken zeker waard!

Waar kunt u lekker eten in Terneuzen?

In Terneuzen vindt u talloze leuke en lekkere restaurants in elke prijsklasse. Een aanrader is bijvoorbeeld restaurant Bistro Bonne Foi (adres: Tuinpad 22-24‬, Terneuzen) waar u in een gezellige, Franse sfeer de lekkerste gerechten eet. Zoals u in Zeeland mag verwachten is vooral de vis bijzonder lekker. Maar ook bij De Tollebol (adres: ‪Korte Kerkstraat 10A‬, Terneuzen) eet u heerlijk, hoewel het hier is aan te bevelen om direct te kiezen voor de ribbetjes. Ten slotte, voor heerlijke mosselen kunt u goed terecht bij Auberge des Moules (adres: ‪Visserslaan 3‬, Terneuzen)

Bereikbaarheid en parkeren in Terneuzen

Terneuzen ligt op ongeveer twee uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per openbaar vervoer kunt u Terneuzen goed bereiken. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In Terneuzen betaalt u parkeergeld van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Ook zijn er parkeergarages aan het Stadhuisplein, het Theaterplein en de Schuttershof.

Meer in de omgeving

Bent u in Terneuzen en wilt u meer van de omgeving zien dan hebben wij voor u een aantal tips. Zo is Renesse een prachtige badplaats met schitterende stranden, maar ook Middelburg en Cadzand mag u dan zeker niet missen.

Tip van de redactie:

Huur fietsen en ontdek het schitterende landschap van het ‘Verdronken Land van Saeftinghe’. Dit is het grootste aaneengesloten ‘natte land’ van West-Europa waar zout zeewater en zoet rivierwater het deltalandschap vormgeeft.

Vond je dit interessant? Ontdek meer