Natuur

Vlissingen

118 van 161 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Vlissingen is een levendige badplaats die elk jaar duizenden bezoekers trekt. Niet alleen vanwege de prachtige stranden, maar ook vanwege de talloze strandpaviljoens en het afwisselende nachtleven. Er zijn ook attracties in de buurt, zoals het Arsenaal, die ideaal zijn voor een dagje uit voor het hele gezin.

  • Ontdek Vlissingen en geniet van zon, zee en strand.
  • Leer over het wilde verleden van Zeeland in muZEEum.
  • Geniet van de vele Zeeuwse culinaire specialiteiten.

Hoogtepunten van Vlissingen

De belangrijkste attracties van Vlissingen zijn de boulevard en de mooie stranden. Je zou bijna vergeten dat er in de stad ook 300 monumenten staan waar de stad zijn maritieme karakter aan ontleent. Het wilde verleden van Zeeland wordt in beeld gebracht in het gemeentemuseum muZEEum. Een vrolijke piratenwereld en een leerzame rondleiding door de Noordzee worden gecombineerd in het Arsenaal. En tot slot biedt Vlissingen ook ruimte voor allerlei watersportactiviteiten.

Bezoek Vlissingen

Geniet van de activiteiten op het strand, de promenade en het water in Vlissingen. Er is een grote kans dat u tegen een muziekfestival, markt of kermis aanloopt. De culinaire specialiteit van Zeeland zijn mosselen, dus probeer ze met een glas bier of wijn als u de kans krijgt.

Bereikbaarheid en parkeren in Vlissingen

Vlissingen ligt op zo’n twee uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. Ook per trein kunt u Vlissingen goed bereiken. Het treinstation Vlissingen is overigens niet in de binnenstad maar enkele kilometers erbuiten. Uiteraard rijden er bussen naar het centrum, maar het leukst is de watertaxi. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een huisje aan zee; u vindt in Vlissingen voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Meer in de omgeving

Bent u in Vlissingen en heeft u de tijd, dan zijn er talloze mooie locaties in Zeeland die de moeite waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Middelburg met de vele monumenten, Domburg, een van de oudste badplaats in Nederland of Terneuzen. Geniet van historie, schitterende stranden, gezellige strandpaviljoens en de heerlijke visrestaurants.

Tip van de redactie:

Geniet van de vele lokale Zeeuwse specialiteiten als oesters, mosselen of Oosterscheldekreeft in een van de vele restaurants in en rond Vlissingen.

© Charlotte Coneybeer - Unsplash
Eten & drinken Zilte smaken uit Zeeland

Alles over de lekkerste zeevruchten uit Zeeland.