Wadlopen in Zeeland - Holland.com
Zeeland

Wadlopen in Zeeland

Adres:
Emmaweg 4
4568PW Naarden
Bekijk de website

Wadlopen in Zeeland kan op ‘Het Verdronken Land van Saeftinghe’. Een prachtig getijdengebied aan de uiterste oostkant van Zeeuws-Vlaanderen op de grens met België.

  • Bezoek dit getijdengebied op de grens met België.
  • Ga met een gids het natuurgebied in.
  • Geniet van de diversiteit aan vogels in dit 'verdronken' land.

Walhalla voor vogels

Saeftinghe is een Zeeuws natuurmonument en tegelijk ook een soort van openluchttentoonstelling. U kunt hier zien en ervaren hoe het Deltagebied is ontstaan. Ieder tij overspoelt het brakke water een groot deel van het gebied.

Excursies

Het deel van het park dat niet vrij toegankelijk is, kan bezocht worden onder leiding van een gids. Het ruige terrein, de diepe geulen en de ongereptheid van het gebied maakt een excursie tot een unieke wandeling. De excursies worden gehouden in het westelijke deel van Saeftinghe. Het Oostelijke deel is rust en broedgebied voor de vogels. In de maanden juli en augustus wordt er elke week een excursie gehouden.

Kledingvoorschriften

Omdat het terrein moeilijk te belopen is en de wandeling daardoor erg zwaar is, zijn voorwaarden gesteld voor deelname aan een excursie. Laat u zich daarover dus vooraf goed informeren. In de winter worden goed passende laarzen aangeraden, in de zomer zijn gymschoenen, die stevig aan de voeten zitten, ook goed.

Bestemmingen

Zeeland

Hier vind je de perfecte combinatie van prachtige stranden, historische dorpjes en lokale culinaire hoogstandjes.

Vond je dit interessant? Ontdek meer