Natuur

Yerseke

13 van 19 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Kerkplein 1
4401ED Yerseke

Gaat u op vakantie naar Zeeland? Bezoek dan zeker het dorp Yerseke. Op deze locatie proeft u de liefde voor de zee. Yerseke staat bekend om de zeebanket. Van oudsher worden hier mosselen en oesters gekweekt en naar diverse landen in Europa verzonden.

  • Eet verse mosselen en oesters onder het genot van een goed glas wijn.
  • Ontdek een van de grootse nationale parken van Nederland: de Oosterschelde.
  • Bezoek het authentieke vissersdorp Yerseke.

Oesterputten

Hoewel Yerseke veel ouder is, kwam de oester- en mosselindustrie pas rond 1870 op gang. Uit deze tijd stammen ook de oesterputten waar u in Yerseke een rondleiding kunt krijgen. Hier ziet u het gehele proces rondom de kweek van de schaaldieren. Wist u dat voor de kweek van oesters dakpannen worden gebruikt?

De Oosterschelde

Het Nationaal Park Oosterschelde is het natste park van Nederland: het ligt grotendeels onderwater. Het is een uitstekende plek om dieren te spotten: vogels, bruinvissen en zeehonden. De kreeft die in dit gebied voorkomt, kunt u ook proeven tijdens het kreeftenseizoen. Houdt u liever uw voeten droog, dan kunt u ook naar het Oosterschelde Museum.

Overnachten in Yerseke

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Yerseke vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!