Provincie Zeeland - Wat te doen in Zeeland? - Holland.com

Zeeland

Eigenlijk bestaat de hele provincie Zeeland uit de rivierdelta van de Rijn, Maas en Schelde. Zeeland staat bekend om de fantastische stranden, watersportmogelijkheden en de Deltawerken. Tochten door Middelburg, Vlissingen en Zierikzee zijn ook erg populair. In deze steden bevinden zich een paar honderd unieke monumenten. 

  • Ontdek Zeeland en geniet van schitterende natuur en middeleeuwse stadjes.
  • Proef de vele locale culinaire producten als mosselen, oesters, Oosterscheldekreeft of een bolus.
  • Maak een prachtige strandwandeling of beoefen verschillende watersporten.

Hoogtepunten van Zeeland

De stranden van Zeeland zijn ideaal voor een zomervakantie. Er zijn talloze strand- en wateractiviteiten voor jong en oud. U kunt meer te weten komen over de rijke historie van Zeeland in het museum, het Zeeuws Museum en het themapark Neeltje Jans. Wandel door de historische binnensteden en de oude dorpen van Zeeland en wie weet loopt u wel een dame in klederdracht tegen het lijf.

Bezoek Zeeland

Vraag een een Nederland wat hij typisch Zeeuws vindt en hij zegt waarschijnlijk 'boterbabbelaars'. Dit wereldberoemde snoepje en de heerlijke bolussen (kleverige zoete broodjes) zijn typisch Zeeuwse lekkernijen. Er zijn natuurlijk ook heerlijke specialiteiten zoals oesters, mosselen en Oosterscheldekreeft. Het aanbod hangt natuurlijk af van het seizoen, maar vis en schaaldieren zijn altijd vers gevangen.

Meer in de omgeving

Zeeland heeft veel te bieden. Van schitterende natuur tot mooie steden tot heerlijke culinaire hoogstandjes. Een aantal plaatsen in Zeeland die zeker de moeite waard zijn, zijn Domburg, Cadzand, Renesse en Vlissingen.

Bereikbaarheid en parkeren in Zeeland

Zeeland ligt in het zuid-westen van Nederland en is vanaf de hoofdstad Amsterdam en Amsterdam Schiphol Airport in ongeveer twee uur bereikbaar. U kunt er heen met de trein of met de auto. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren. In Zeeland geldt het hele jaar op vele plekken betaald parkeren in de binnensteden en in het badseizoen ook op zondag op de boulevards. Langparkeren kunt u op diverse parkeerterreinen.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; in Zeeland kunt u in vele steden of in de vrije natuur de leukste hotels, bed & breakfasts en campings vinden. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale accommodatie hier!

Tips van de redactie:

Bezoek het bijzondere deltapark Neeltje Jans; een waterthemapark dat gebruik maakt van moderne, interactieve attracties om de unieke band tussen Nederland en het water te verbeelden.

Alles over Zeeland

Hier vind je de perfecte combinatie van prachtige stranden, historische dorpjes en lokale culinaire hoogstandjes.

Natuur

Zeeland, land van zout en zoet

Hier vind je de perfecte combinatie van prachtige stranden, historische dorpjes en lokale culinaire hoogstandjes.