Zeeuws Museum - Holland.com
Foto: © Pim Top
Zeeland

Zeeuws Museum

In de prachtige oude Abdij in het hart van Middelburg zit het Zeeuws Museum, een bijzonder museum waar de geschiedenis van Zeeland centraal staat. Bewonder historische wandtapijten, prachtige klederdracht en bijzondere vondsten uit Zeeland.

  • Ontdek de geschiedenis van Zeeland in het Zeeuws Museum.
  • Bekijk de beroemde zestiende eeuwse wandtapijten.
  • Bewonder de prachtige oude abdij waar het museum in gevestigd is.

Ontdek de geschiedenis van Zeeland

De permanente tentoonstelling ‘Dit is Zeeland’ vertelt het verhaal van Zeeland door de eeuwen heen. Honderden topstukken, zoals schilderijen, authentieke kledingdracht en archeologische vondsten uit Zeeland nemen u mee op reis door de geschiedenis. En naast historische stukken, is uiteraard ook ruimte voor hedendaags werk met een link naar Zeeland. Ook zijn er regelmatig wisselende tijdelijke tentoonstellingen.

Bijzondere wandtapijten

Het pronkstuk van het Zeeuws Museum is de collectie wandtapijten van de Staten van Zeeland. Het gewestelijk bestuur van Zeeland gaf in 1591 de opdracht om een wandtapijt over de slag bij Bergen op Zoom te maken. Toen het wandtapijt vier jaar later af was, besloot het dagelijks bestuur van het gewest Zeeland om nog meer wandtapijten te laten maken over Zeeuwse zeeslagen. Na een aantal omzwervingen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog zijn de tapijten tegenwoordig weer allemaal samen te zien in de Middelburgse Abdij.

Abdij van Middelburg

Het Zeeuws Museum zit in de voormalige Abdij van Middelburg, dat al in de twaalfde eeuw is gesticht door monniken. Dit prachtige gebouw alleen al is een bezoek aan het Zeeuws Museum waard. In de zomermaanden organiseert Zeeland Visit in samenwerking met het museum rondleidingen door het abdijcomplex.

Bestemmingen

Zeeland

Zeeland heeft prachtige stranden en leuke badplaatsen als Domburg en Renesse. Boek een vakantiehuis aan zee, ga fietsen of wadlopen en ontdek de beste restaurants.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

}">