© David Mark

Zoutelande

37 van 48 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Zoutelande is een zeer geliefde badplaats in Zeeland. Vakantiegasten komen van heinde en verre naar Zoutelande om te genieten van de brede stranden, de schone zee en het prachtige duinlandschap.

  • Zoutelande ist das perfekte Reiseziel zu jeder Jahreszeit.
  • Mit seinem fantastischen Südstrand zählt Zoutelande zur Zeeländischen Riviera.
  • Zoutelande inspirierte schon große Künstler wie Piet Mondrian.

Strand en zon in Zoutelande

Zoutelande is een prachtige badplaats en vormt samen met de dorpen Dishoek en Westkapelle de zogenaamde Zeeuwse Rivièra. Deze kustlijn op het zuiden heeft lange en brede stranden. Geen wonder dat Zoutelande een van de populairste badplaatsen van Zeeland is. En meer goed nieuws: Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland. De ideale omstandigheden voor een onvergetelijke vakantie.

Ook het dorp Zoutelande heeft veel te bieden. Hier vindt u de typisch Nederlandse open en ontspannen sfeer. En natuurlijk kunt u hier ook genieten van lokale lekkernijen zoals oesters. Of bezoek in de zomer de ringsteektoernooien. Ringstekers op een paard proberen dan een lans door de ring te steken.

Zoutelande – het hele jaar door mooi!

Of u nu in de zomer, herfst, winter of lente naar Zoutelande komt om te genieten van de zee en het strand, elk seizoen heeft zijn eigen charme. In de herfst kunt u fantastisch vliegeren op het strand of vanuit Zoutelande een fietstocht maken door Zeeland. Met mooi weer in de zomer en de lente nodigt het strand uit om een wandeling te maken of te zonnebaden. En in de winter? Zelfs bij sneeuw en kou is het strand sprookjesachtig mooi.

Geschiedenis en kunst in Zoutelande

Zoutelande wordt al sinds de Romeinse tijd bewoond. In het gebied tussen Zoutelande en Domburg zijn meerdere nederzettingen gevonden. Ook duiken regelmatig munten en andere voorwerpen uit het verleden op, wat laat zien dat al eeuwenlang handel gedreven wordt in Zoutelande.

Zoutelande staat ook bekend on haar grote aantrekkingskrach top kunstenaars. Wereldberoemde schilders kwamen door de jaren heen naar Zoutelande om de prachtige landschappen en het bijzondere licht in hun werk te vangen. Grote meesters zoals Jan Toorop en Piet Mondriaan vonden hun inspiratie in Zoutelande. Tegenwoordig zijn hun werken te vinden kunstmusea over de hele wereld.

Vakantie in Zoutelande

Van familiehotels tot een strandhuis, wij hebben de leukste hotels en vakantiehuizen in Zoutelande voor u op een rijtje gezet.