Zuid-Holland

Bezoek het bijzondere Zuid-Holland: grote steden als Rotterdam en Den Haag, afgewisseld met badplaatsen als Scheveningen en Noordwijk, tulpen in de Keukenhof en molens op Kinderdijk. U leert in een korte tijd het echte Nederland kennen.

 • Rotterdam

  Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.

  Lees meer
 • Den Haag, stad aan zee

  Welkom in het politieke hart van Nederland en tevens de residentie van het koninklijk huis: Den Haag. De stad staat bekend om z'n chique boetieks en goede musea.

  Lees meer
 • Keukenhof

  Ontdek de Keukenhof dit voorjaar en geniet van miljoenen bollen in bloei en de prachtige paviljoens.

  Lees meer
 • De molens van Kinderdijk

  Ontdek de negentien schitterende windmolens die zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

  Lees meer
Kustplaatsen in Zuid-Holland

Informatie over Zuid-Holland

Waar Nederland zo beroemd om is, vindt u bijna allemaal terug in Zuid-Holland. Historische steden als Delft en Leiden, tulpen op de bollenvelden en in de Keukenhof en molens op Kinderdijk. Vergeet ook niet te genieten van de kust. Zuid-Holland heeft genoeg mooie badplaatsen, zoals Scheveningen en Noordwijk.

Schilderachtige steden

Kunstschilders lieten zich in het verleden al vaak inspireren door de schoonheid van Zuid-Holland. Zo vindt u in Den Haag het bekende Panorama Mesdag. Vermeer maakte een aantal schilderijen waarin het straatbeeld van Delft te zien is. Ook Leiden staat bekend om een beroemde schilder: Rembrandt van Rijn. Een meer modernere stad is Rotterdam. U vindt hier bijzondere hedendaagse architectuur.

Kustplaatsen van Zuid-Holland

Als u de drukke Randstad even wilt ontvluchten, kunt u terecht in een van de vele badplaatsen. In Scheveningen vindt u veel strandtenten, de bijzondere pier en het enorme Kurhaus. Bij het strand van Noordwijk vindt u een prachtig duingebied waar het goed wandelen en fietsen is. Andere badplaatsen zijn Kijkduin en Katwijk. Veel strandtenten zijn het gehele jaar open.

Bereikbaarheid van Zuid-Holland

Per openbaar vervoer zijn de meeste plaatsen in deze provincie goed te bereiken. Vanuit Amsterdam gaan meerdere malen per uur treinen naar de grote steden. Ook tussen de steden zijn goede treinverbindingen, u reist meestal nooit langer dan een half uur. Wilt u naar een van de kustplaatsen of naar de Keukenhof, dan zijn er goede busverbindingen.

Kaart van Zuid-Holland

Accommodatie in Zuid-Holland

Zoekt u een accommodatie in Zuid-Holland? Bekijk het aanbod aan hotels en vakantiehuizen in deze veelzijdige regio met de twee wereldsteden Rotterdam en Den Haag en de uitgebreide kustlijn met mooie stranden en duinen.

Lees meer