Categorie:Zuid-Holland

Fiets de Molenroute Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (50 km)

De Biesbosch staat bekend als een prachtig, typisch Hollands natuurgebied en een ideale omgeving voor een mooie fietstocht. Het bevindt zich deels in de provincie Zuid-Holland en deels in Noord-Brabant en wordt al eeuwen door de mens gebruikt, omdat het zo'n rijke omgeving is. Riet, biezen, wilgentenen, vogels en vissen... er valt veel te oogsten en dat heeft deels bepaald hoe het gebied er nu uitziet.

  • Fiets de Molenroute en geniet van de unieke omgevingen.
  • Ontdek het typisch Hollandse natuurgebied De Biesbosch.
  • Aanschouw de wereldberoemde molens bij Kinderdijk.

Werelderfgoed

Vandaag de dag is het een zeer gewaardeerd natuurgebied waar met veel aandacht mee om wordt gegaan. Natuurontwikkeling heeft vele mooie stukken natuur toegevoegd en ieder plekje heeft z'n eigen unieke flore en fauna. Tijdens de fietsroute volgt u de vele molens bij Kinderdijk en ziet u mooie dijkdorpen als Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Culinair hoogtepuntje

Deze molenroute start in Alblasserdam en neemt u mee langs Streefkerk, Nieuwpoort en Bleskensgraaf. Naast natuur en cultuur bent u misschien ook geĆÆnteresseerd in culinaire zaken, dan raden we u aan te eindigen met een goede maaltijd in Restaurant de Wachter in Alblasserdam. Bij mooi weer zit u dan heerlijk op het mooie terras aan de achterzijde. Adres: Dam 35, Alblasserdam.

Download hier de fietsroute (als PDF)

Vond je dit interessant? Ontdek meer